23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Irak'ta Türk Şirketine Baskın

Bağdat’ta bir Türk inşaat şirketinin ofisine baskın düzenlendi. Saldırıda şirketin 6 çalışanı öldürüldü, bir Türk kaçırıldı.

Yerel saatle sabah 07.00 civarında meydana gelen olayda, en az 10 kişi oldukları belirtilen silahlı grup Bağdat’taki Filistin Oteli karşısında bulunan ’77’ adlı Türk inşaat şirketine baskın düzenledi.

Habere göre, silahlı kişiler şirketin altı Kürt çalışanını öldürürken, şirkette şoförlük yapan Abdülkadir Tanrıkulu adlı bir Türk vatandaşını da aracıyla birlikte kaçırdı.

Ölen beş kişinin Tanrıkulu’nun inşaat şirketinde çalıştığı, diğer kurbanın ise minibüs şoförü olduğu belirtildi.

Bağdat polis sözcüsü El Abed, saldırganların cesetleri sürükleyerek araçtan çıkardıklarını ve Türk işadamını aynı minibüsle kaçırdıklarını söyledi. Bir otel çalışanı Abdülkadir Tanrıkulu’nun yaklaşık bir yıldır Bağdat’ta bulunduğunu belirtti.

İddialara göre Tanrıkulu’nun inşaat şirketinin ABD’li ortağı bulunuyor.

Irak`ta geçen yıl çok sayıda yabancı kaçırıldı. Rehinelerden kimi fidye ödenmesinin ardından serbest bırakıldı ancak bazıları militan gruplar tarafından öldürüldü.
AA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 13:09:20
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 15:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih tanrıkulu IP: 88.230.205.xxx Tarih : 15.09.2007 00:05:48

slm..benm abdul tanrıkulu babam oluyor.2 yıl once kacırılıp 6 ay rehın tutulup gerı gelmıstı.olayın aslını daha sonra ogrendık fıdye ıstenmıs ama sırket talebı gerı cevırmıstı.daha sonra baskabaknla olan temaslarımızla babam bırakıldı.sırket ew araba vs sozler vaatler verdı ama babamı ıstanbuldan karıslayıp eve bıle getırmekten acızdı su anda durum perısan.77 ınsaat guvenılmez.