18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Irak'ta yine rehine terörü

Irak’ta kaçırılan bir ABD’linin kafası kesilerek öldürüldüğü bildirildi. Bir internet sitesinde, Ebu Musab Ez Zerkavi’nin grubunun Irak’ta kaçırılan ABD’lilerden birini öldürdükleri duyuruldu.

Siteye Ebu Maysara El Iraki takma adıyla gönderilen kısa açıklamada, “Perşembe günü Bağdat’ta ele geçirilen ilk Amerikalının kafasının kesildiği, diğerlerinin de öldürüleceği” belirtildi.

Irak’ta öldürülen ABD’li rehinenin Eugene Armstrong olduğu açıklandı.

İnternette yayınlanan dokuz dakikalık görüntülerde, turuncu tulum giydirilmiş Eugene Armstrong’un arkasında siyahlar içindeki beş militan ve duvarda Tevhid ve Cihad grubunun pankartı görüldü.

Irak’ta ABD’li Jack Hensley ve Eugene Armstrong ve İngiliz Kenneth Bigley’i Perşembe günü kaçıran Zerkavi’nin Tevhid ve Cihad örgütü, Ebu Garib ve güneydeki Ümmü Kasr cezaevlerinde tutulan Iraklı kadınların 48 saat içinde serbest bırakılmasını talep etmişti.

ABD, söz konusu cezaevlerinde kadın mahpusların olmadığını, yalnızca Saddam Hüseyin’in kitle imha silahı programında görevli iki kadın yetkilinin gözetim altında olduğunu belirtmişti.

Grup, Ebu Gureyb ve Umm Kasr Cezaevlerinde bulunan kadın mahkumların 48 saat içinde salıverilmemesi durumunda, üç rehinenin de boğazları kesilerek öldürüleceğini belirtmişlerdi.

Amerikan ordusu, grubun bahsettiği hapishanelerde tutulan kadın mahkum olmadığını, ancak kendilerinin gözaltında bulunan iki kadın olduğunu belirtti.

İki kadın, Saddam Hüseyin’in silah programı için çalışmak suçlamasıyla gözaltında tutuldukları açıklandı.

Öte yandan, Rehinelerin aileleri, televizyonlara çıkarak militan grubun eylemlerine son vermelerini ve rehineleri serbest bırakmaları çağrısında bulundu.

Ken Bigley’in erkek kardeşi Philip, bir Arap televizyonunda, kardeşinin Arap dünyasını ne kadar sevdiğini ve Irak’ta Irak halkı için çalıştığını söyledi.

Jack Hensley’in eşi Patty de, rehin tutulan üç kişiden hiçbirinin askeri bir bağlantıları olmadığını belirtti.

Ancak bu üç rehineyi Amerika’nın ajanı olarak nitelendiren militan gruptan ailelerin çağrılarına karşılık gelmedi.

Amerika Birleşik Devletleri, Ez-Zerkavi’nin ölü ya da diri ele geçirilmesi için bilgi verecek kişilere 25 milyon dolar ödül vaadetmişti.

ABD ordusu, Ez-Zerkavi’nin yakalanması için Bağdat’ın batısında bulunan Felluce kentine bugün de saldırılar düzenledi.
kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 09:17:41
Güncelleme :21 Eylül 2004 Salı 11:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?