19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'taki ABD askerlerinde intihar salgını

ABD’nin Irak’ın işgali çerçevesinde bu ülkeye ve Kuveyt’e konuşlandırdığı askerler arasında alarm verici boyutta intiharlar meydana gelmesi üzerine, ABD ordusu bu sorunu azaltacak önlemler almayı kararlaştırdı.

Amerikalı askeri yetkililerin verdiği bilgiye göre, önlem olarak Irak’a ve Kuveyt’e gönderilen her asker, varıştan sonraki ilk üç ay içinde, uzman psikologlar tarafından verilen “intiharı önleme dersleri” alacak.

Ayrıca silahlı çatışmalara sıklıkla giren birliklere psikologlar gönderilecek, intiharların meydana geldiği birliklerde “moral artırma” çalışmaları yapılacak ve her askeri birlik yakından izlenecek.

2003’TE 23 İNTİHAR

Ordunun resmi istatistiklerine göre, Irak ve Kuveyt’te geçen yıl 23 ABD askeri intihar etti. Ölümleri şüpheli görülen 3 askerin daha intihar ettiği belirlenirse bu rakam artacak.

Yetkililer, 23 sayısına ABD’ye döndükten sonra intihar eden askerlerin dahil olmadığını kaydettiler. Irak ve Kuveyt’teki ABD askerleri arasındaki intihar oranı, ABD ordusundaki ortalama rakamın iki katına yakın bulunuyor.

Asker psikolojisi konusunda uzman doktor William Kimball, News 10 adlı televizyon programında yaptığı açıklamada, “Irak’taki askerlerimiz, bizim sadece ne kadar korkunç olabileceğini tahayyül etmeye çalıştığımız olayları hemen her gün yaşıyor, arkadaşlarının öldüğünü, yaralandığını görüyor, kendi güvenliklerinin daima tehlikede olduğunu anlıyor. Bütün bunlara ek olarak herkesin kişisel sorunları var. Savaş ortamında oldukları için aileleriyle, sevdikleriyle temas kuramıyorlar. Askerler de insan, bazıları bu baskıya dayanamıyor” dedi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 17:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?