18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Irak'taki Hristiyanlar ilk kez Noel'e hazırlanıyor

Bağdat’da yaşayan Hırıstiyan Araplar, Ermeniler, Asuriler ve Keldaniler, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Irak’ı işgali ile Saddam Hüseyin’in yakalanmasının ardından ilk defa Noel’i kutlamaya hazırlanıyor.

25 Aralık gecesi kutlayacakları Noel ve 6 gün sonra kutlayacakları yılbaşı gecesi için hazırlıklar yapan Hıristiyan halk, "terör" saldırılarından çekiniyor.

Bağdat’ın Arasat Caddesi’nde Noel için çam ve hediyelik eşya satışlarına başlandı. Bu yıl çam ağaçlarının fiyatlarının geçtiğimiz yıllara göre biraz daha pahalı olduğu öğrenildi. Satıcılar tarafından özenle hazırlanan ağaçların fiyatlarının 50 dolardan başladığı bildirildi.

Bu arada hediyelik eşya satan dükkanlar da vitrinlerini çam ağaçları ve neon ışıklarla donattılar. Muhammed Nafel isimli ağaç satıcısı, bu yıl ağaç fiyatlarının yüksek olmasına rağmen, halkın, geçmiş yıllara oranla daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi. Satılmak üzere cadde boyunca dizilen çam ağaçları müşterilerin beğenisine sunulurken, hediyelik eşya satan dükkanlarda da canlanma yaşandı. Bağdat Üniversitesi’nde tıp eğitimi gören 23 yaşındaki Seta Hagopian, evini yeni yıla hazırlarken "Eskiden Bağdat’ta partiler düzenler yeni yılı kutlardık. Terör saldırıları korkusundan bu yıl çok az parti düzenlenecek. Biz yeni yıla evimizde gireceğiz. Yeni yılın herkese ve Irak’a mutluluk getirmesini diliyorum. Umarım terör saldırıları son bulur. Irak huzura kavuşur" dedi.

BAĞDAT
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 10:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?