23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Irak'taki intihar saldırısında 24 çocuk öldü

Bağdat'ın doğusunda bir Amerikan askeri aracının yakınında düzenlenen intihar saldırısında 24 çocuk ile 1 ABD askeri öldü.

Kindi Hastanesi morgunun yetkilisi, ölen 24 çocuğun 10 ila 13 yaşında olduğunu belirtti. İntihar saldırısında 18 çocuğun da yaralandığı kaydedildi.

Amerikan ordusu da saldırıda bir Amerikan askerinin öldüğünü, 2'sinin de yaralandığını açıkladı.

İntihar saldırısının Muhammed El Kasım otoyolu üzerinde meydana geldiği, bu yoldaki El Cedide semtinde bir intihar saldırganının aracıyla dolaşmakta olduğu bilgisi üzerine buraya gelen Amerikan askeri aracına saldırı düzenlendiği bildirildi.

Görgü tanıkları, buradaki çocuklara şeker dağıtmakta olan ve çevresi çocuklarla çevrili Amerikan Humvee askeri aracına yaklaşan direksiyondaki saldırganın aracını havaya uçurduğunu belirttiler.

11 CESET İÇİN SORUŞTURMA İSTEĞİ

Öte yandan, Irak'taki sünni Vakıf kuruluşunun yetkilileri, polis tarafından tutuklandıktan sonra kafalarına birer mermi sıkılmış durumda ölü bulunan ve aralarında bir imamın da bulunduğu 11 sünninin öldürülmeleriyle ilgili soruşturma açılmasını istediler.

Vakıf yetkilisi Adnan El Dulayimi, bu cinayetlerle ilgili derhal soruşturma açılmasını ve sonuçlarının kamuoyuna açıklanmasını istediklerini belirterek, “Bunun yapılmasını istiyoruz, çünkü bu ilk kez olmuyor” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 00:00:04
Güncelleme :14 Temmuz 2005 Perşembe 00:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?