18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Irak'taki Şii Cemaat: 'ABD askerleri Irak'tan çekilmeli'

Irakta’ki şii lider Mukteda Sadr’a bağlı bir grup, ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesini istedi. Cuma namazına gelen cemaatin küçük yaştaki çocukları, Sadr’ı destekleyen sloganlar attı. Cemaat sık sık, "Amerika’ya Hayır" şeklinde slogan attı.

Irak’taki şii lider Mukteda Sadr’a bağlı binlerce kişi, Cuma namazı için başkent Bağdat’ın Sadr semtinde bulunan Muhsin Camii’ne akın etti. Cuma namazı için gelen yaşları 7 ile 15 arasında olan yaklaşık 50 çocuk, ellerinde Mukteda Sadr’ın resmi ile askeri bir yürüyüş yaptı. Çocuklar, "Sadr İçin Biraradayız", "Sadr’ın Yaşamı Uzun Olsun" şeklinde sloganlar attı.

Cuma namazına Şii Lider Mukteda Sadr adına vekili Abdül Hadil Derraci katıldı. Cemaate yönelik bir konuşma yapan Derraci, diktatoryal bir Irak değil, demokratik yapıya sahip bir Irak istediklerini söyledi. Derraci’nin konuşması, cemaatin sloganları ile sık sık kesildi. Cemaat, "Amerikaya Hayır!", "Batıl Olma!" şeklinde slogan attı.

Derraci, Saddam Hüseyin’in Iraklılar tarafından oluşturulan bir mahkemede, adil bir şekilde yargılanması gerektiğini ifade etti. Derraci, konuşmasının ardından Cuma namazını kıldırdı.

Namaz sonrası İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Abdül Hadil Derraci, "ABD bizim kararlarımızı bilmelidir. Irak halkının ne istediğini bilmelidir. Irak halkının istekleri nelerse, ABD onları yapmalıdır. ABD’nin Irak topraklarından çıkmasını istiyoruz. ABD bundan önce Saddam Hüseyin için burada olduğunu söylüyordu. Artık Saddam Hüseyin yakalandı. Saddam yakalandığına göre, Amerikalılar hala neden Irak topraklarında duruyor? ABD, Irak topraklarından biran önce çekilmeli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 16:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?