20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İran Kandil'i bombalıyor

İran, terör örgütü PKK’nın İran’daki kolu olan PJAK’a yönelik başlattığı operasyonda Kandil Dağı’nı bu sabah saatlerinden itibaren yeniden bombalamaya başladı.

Irak Kürdistan Yartseverler Birliğinin (KYB) resmi internet sitesinin, ‘flaş’ olarak duyurduğu habere göre, bugün sabah yerel saatle 07.00’de İran askerleri Sengeser ve Pişdere kesimlerinde Kandil Dağı eteklerindeki bazı alanları bombaladı. KYB’nin denetimi altında bulunan Sengeser Nahiyesinin Kaymakamı Abdullah İbrahim, İran topçusunun Kandil, Kenere, Sawen ve Mamend dağlarındaki bazı bölgeleri top atışı altına aldığını söyledi. Kaymakam İbramim, top atışından sonra yaşanan can ve mal kaybı konusunda şimdiye kadar kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini söyledi.

İran Ordusu, uzun zamandır kendilerine karşı eylem yapan PJAK’lı teröristlere karşı İran- Irak sınırında operasyon düzenliyordu. Geçen hafta İran ordusunun bu sınara yaklaşık 2 bin askeri konuşlandırdığı belirtilmişti.

...
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 13:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.239.xxx Tarih : 14.04.2008 16:39:01

iran kartlarını açtı ve ırak petrolünü sömürmek istiyorsanız benimle iyi geçinin diyor ve sinyali alan barzani bile artık amerikadan kendisine bir hayır gelmeyeceğini anladı anlama sırası sıra pkk lılarda