31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İran sınırına 'pkk seddi'

İran'ın PKK'ya karşı sınıra örmeye başladığı, 4 kilometre uzunluğunda ve 5 metre yükseklikte olacağı belirtilen duvarın temeli atıldı, kolonları dikildi.

İran'ın PKK'ya karşı yapmaya başladığı duvar, Hacı Umran sınır kapısında başlıyor. Kuzey Iraklı Kürt yetkililer ise İran'ın inşa edeceği duvara karşı çıkıyor. Duvar İsrail'in Filistin'de yaptığı duvara benziyor.

Hacı Umran sınır kapısının hemen üstünde bulunan peşmergelere ait bir binanın arkasından temelleri atılmış, kolon direkleri dikilmiş duvarı görülüyor.

ARKADA HUMEYNİ FOTOĞRAFI
Duvar sınır kapısının hemen üstünden, Mesud Barzani'ye ait bir fotoğrafın olduğu anıtın arkasından başlıyor. Duvarın hemen arkasında ise Humeyni'ye ve dini lider Hamaney'e ait bir fotoğraf görülüyor.

YÜKSEKLİĞİ 5 METRE OLACAK
İran tarafından yapılan duvarın ilk bölümünün 4 km. uzunluğunda ve beş metre yüksekliğinde olacağı öğrenildi. Duvarın temellerinin ve kolon demirlerinin dikilmesinden sonra bu direkler arasında hazır beton kalıplar yerleştirilecek. Bu arada İran'ın Kuzey Irak'taki tek sınır kapısı olan Hacı Umran'ın hemen üstündeki tepelerde İran karakolları bulunuyor. Kale görünümündeki bu karakollarda İranlı askerler 24 saat boyunca PKK'lılara ve kaçakçılara karşı nöbet tutuyor.

Duvarın 200 metrelik bölümünün Irak tarafında yapıldığını ve bölgenin insansızlaştırılmaya çalışıldığını savunan Kürt yetkililer ise duvara tepkili. 

sabah
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 05:38:03
Güncelleme :7 Ocak 2008 Pazartesi 13:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?