24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İran'a gidecek yardım TIR'ları yola çıktı

İran’daki deprem bölgesine yardım taşıyan Kızılay TIR’ları, Erzurum’dan yola çıktı.

Yardım malzemelerini taşıyan 6 TIR, dün gece 05.00 sıralarında geldiği Erzurum’dan bu sabah İran’a gitmek için ayrıldı. Yardım konvoyu, deprem bölgesinde kuracağı çadırlarla, mağdur insanlara sağlık ve yemek hizmeti verecek.
Yardım konvoyunun yola çıkmasıyla ilgili olarak Kızılay Erzurum Şube Başkanlığı binası önünde bir tören düzenlendi. Erzurum Valisi Mustafa Malay’ın da katıldığı törende konuşan Kızılay Afet Müdahale ve Yardım Müdürü Ömer Taşlı, yardımların İran Kızılayı’nın talebi üzerine gönderildiğini belirterek, "TIR’larda 110 koli tıbbi malzeme, 1000 koli gıda paketi, 3 bin adet ceset torbası, 14 jeneratör, 7 bin 500 battaniye, 400 çadır ve 3 bin adet mutfak seti var. Tahminlerimize göre, TIR’larımız en geç yarın deprem bölgesinde olacak" dedi.

Erzurum Valisi Mustafa Malay ise İran’ın depremlerde Türk halkının yanında yer aldığını hatırlatarak, "Bizim de onlara bugün yardımcı olmamız gerekir. İran ile kültürel ve tarihi bağlarımız var. Kızılay da bugün İran halkına yardım için yola çıkmıştır. Depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

ERZURUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 12:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?