18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İran'daki faciada en az 295 ölü

 

İran'ın kuzeydoğusundaki Horasan eyaletinde, bu sabah kükürt yüklü bir trenin raydan çıkması ve bazı vagonlarının devrilerek yanması sonucu oluşan patlama nedeniyle en az 295 kişinin öldüğü açıklandı.İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yerel bir yetkili, "Şu anda 295 ölü var" dedi. Ölenlerin sayısı hakkında daha önce farklı haberler gelmişti. Son olarak İran devlet televizyonu, son haber bülteninde üst seviyedeki bir eyalet yetkilisine dayandırarak verdiği haberde 182 kişinin öldüğünü duyurmuştu. Nişabur Savcısı Mehran Bakili, patlamanın çok şiddetli olduğuna işaret ederek, cesetlerin belirlenmesinin uzun zaman alacağını söylemişti.
Yerel yetkililer, tren istasyonunda park halinde bulunan vagonlarının bugün erken saatlerde raydan çıktığını ve ardından yangın çıktığını belirttiler. Yangın üzerine itfaiye görevlileri ve meraklıların olay yerine geldikleri kaydedildi. Bu sırada da patlama yaşandı.
Tahran Üniversitesi Deprem Araştırma Bölümü, trendeki patlamanın şiddeti ile bölgede Richter ölçeğine göre 3.6 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı tespit edildiğini bildirdi.
Horasan Doğal Afetler Bölümü Başkanı Vahid Barakçı, bir açıklama yaparak, "Çevredeki 5 köy harap oldu. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ü geçiyor.Olayın dehşeti ilk tahminlerimizin çok üstünde. Kurtarma işçilerimiz 350'den fazla yaralıyı Meşhed ve Nişhabur'daki hastanelere taşıdılar" dedi.
Trenden önce yangın çıktığını kaydeden Barakçı, itfaiye görevlileri ve kurtarma işçilerinin yangını söndürmeye çalıştıkları sırada büyük bir patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Bazı itfaiye görevlileri ve yerel köylüler, patlamada öldüler" diye konuştu.
Nişhabur Kasabası'ndaki patlamanın sesinin, 75 kilometre ötedeki Horasan eyaleti başşehiri Meşhed'den duyulduğu belirtildi.

SEPHER SUPHİ - TAHRAN (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2004 Çarşamba 14:47:19
Güncelleme :19 Şubat 2004 Perşembe 02:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?