18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İran'dan Obama'ya tavsiye

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, yeni ABD Başkanı Barack H. Obama'ya "doğmakta olan yeni Ortadoğu'yu tanı!" tavsiyesinde bulundu.

Dün akşam, İslam Konferansı Örgütü Başkanı Abdullah Vad'ı karşılamak için Mihrabad Havalimanı'na gelen Mutteki burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Mutteki, "Amerika'nın yeni iktidarı, doğmakta olan yeni Ortadoğu'yu tanımalı" diyerek, Ortadoğu'ya yönelik geleneksel bakış açılarının yararsız olduğunu ve hiçbir yere varılamayacağını belirtti.

Mutteki, "Geçen sekiz yılda ABD'nin politikaları yanlıştı ve bundan dolayı dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle Ortadoğu'da yeni bir bakış açısının meydana gelmesine sebep olmuştur. Bu ülkenin yeni yönetimi bunu anlamalı" şeklinde konuştu.

Bu yeni bakış açısı ABD'nin eski politikalarını kabul etmeyeceğini belirten Mutteki, Obama'nın kendisinin de eleştirdiği ve itirafta bulunduğu ABD'nin eski politikalarını hatırlatmakla, bu husus ABD halkının menfaatini temin eden ve başka ülkeleri rahatsız etmeyen yeni politikaların ortaya konulmasına yardımcı olacağını kaydetti.

ABD'nin yeni yönetimine karşı İran politikasının ne olacağı sorusuna ise Mutteki, "Amerika'nın yeni politikası ne olacağına bakmamız lazım" cevabını verdi.

İran'ın yeni ABD yönetimine bakış açısının sorulması üzerineyse Mutteki, İran'ın "Bekle, gör" politikası izleyeceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 12:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?