20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İran'dan Turkcell'e 'teşekkür' belgesi

Türkcell LogoTörende İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mohsen Mehralizadeh tarafından sunulan teşekkür belgelerini, Turkcell adına Genel Müdür Yardımcısı Ruhi Doğusoy, Ericsson Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Memigüven aldı. Törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.
Törende bir konuşma yapan Mohsen Mehralizadeh, "Bem kentinde yaşanan depremin ardından İran'a yardımda bulunan ülkeler arasında Türkiye en samimi ve en hızlı ülkelerden biri olarak yer almış, devlet yetkilileri ve halk takdire şayan bir davranış örneği sergilemiştir. Bu örnek davranış İran tarihinde hafızalardan hiç silinmeyecek ve iki ülkenin tüm ilişkilerinde kalıcı bir etkiye sahip olacaktır" dedi.
Turkcell, Ericsson ile işbirliği içinde yürütülen çalışmalar sonucunda, deprem sonrasında kriz merkezleriyle kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplerin haberleşmesi için kurulan santrale ek olarak bölgede 3 mobil baz istasyonu, 10 jeneratörün yanı sıra 1 adet de uydu teçhizatını devreye sokmuştu.
Turkcell'in, 17 Ağustos 1999'da yaşanan İzmit depreminde edindiği deneyimlerden yola çıkarak Ericsson ile işbirliği içinde geliştirdiği Acil İletişim Sistemi Projesi 2002 yılında tamamlandı. İletişim hizmetleri; kurtarma ve tıbbi bakım gibi yaşamsal faaliyetlerin hızla yürütülmesinin yanı sıra, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçların karşılanmasını kolaylaştırdığından doğal afetler sonrasında büyük önem taşıyor. Ülkemizde geçmiş yıllarda yaşanan İzmit ve Düzce depremlerindeki deneyimiyle durumun aciliyetine uygun hızda hareket eden Turkcell, bölgede iletişimi sağlayacak şebekeyi hemen devreye soktu.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2004 Cuma 16:07:41
Güncelleme :31 Ocak 2004 Cumartesi 05:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?