24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İş adamına kanlı tuzak!

Malezya’da alışveriş yaptıkları bir firmadan alacaklarını tahsil etmek için giden Türk işadamı otelinde asansörden çıkarken saldırıya uğrayan Hakan Çınar, başına aldığı darbelerle hayatını kaybetti. Çınar’ın yanındaki tercümanı Türk vatandaşı ve ağabeyi gözaltına alındı

Babasıyla birlikte tıbbi ve sanayi gaz alım satım ve dağıtımı yapan Hakan Çınar bir yıl kadar önce Malezya’da bir şirketten gaz tüpleri satın aldı. Ancak Türkiye’ye getirilen tüpler TSE tarafından onaylanmayınca Hakan Çınar ve babasının sahibi oldukları Ak Ticaret, tüpleri aldıkları firmaya geri gönderdi. Üzerinden bir sene geçmesine rağmen tüpler için verdikleri paraları geri alamayan baba oğul, Malezyalı firmadan paralarını kurtarabilmek için çareler aramaya başladı.

Bu sırada daha önce akciğer hastalığı geçiren ve hastalığı sırasında oksijen tüpleri bulmalarına yardım ettikleri Arnavut asıllı İris Toy isimli kadın yardım teklifinde bulundu. Toy, baba oğula “Ağabeyimin Malezya’da bir spor salonu var. Eşi de Malezyalı. Ben sizin tercümanlığınızı yaparım ağabeyim de belki bize orda yardımcı olur” teklifini getirince Hakan Çınar, İris Toy’la birlikte Malezya’ya gitmeye karar verdi.

İki kişi saldırdı iddiası

Malezya’ya giden Toy ve Çınar, şirketten paralarını alabilmek için görüşmeler yapmaya başladı. Malezya’daki ikinci günlerinde otele dönen ikili, odalarının bulunduğu kata çıkmak için asansöre bindi. Asansörle yukarı çıkan Toy ve Çınar asansörün kapısı açılır açılmaz saldırıya uğradı. Malezya polisine İris Toy “Asansörün kapısı açılır açılmaz iki zenci önce üzerimize biber gazı sıktılar. Ben yere düştüm ancak Hakan Bey karşılık vermeye çalıştı. Kendime geldiğimde Hakan Bey kanlar içerisinde yatıyordu ve etrafımıza insanlar toplanmıştı” diye ifade verdi.

Malezya polisi olayın üzerindeki sır perdesini kaldırabilmek için İris Toy ve ağabeyini gözaltına aldı. Başına sert ve sivri bir cisimle defalarca vurularak öldürüldüğü belirlenen Hakan Çınar’ın cenazesi Malezya’da yapılan otopsinin ardından uçakla İstanbul’a gönderildi. İstanbul’da önce Adli Tıp Kurumu’nda yeniden otopsisi yapılan Çınar dün Avcılar Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı’na defnedildi.

Devletten yardım bekliyoruz

Çınar’ın acılı ailesi “Hakan gözbebeğimizdi. Evin tek çocuğuydu. Perişan olduk. Ancak olay Malezya’da gerçekleştiği için bilgi alamıyoruz. Ne olmuş, kim öldürmüş evladımızı bilmiyoruz. Bir an önce katillerin bulunmasını sağlamak için devletimizin yardım etmesini istiyoruz” diye konuştu. Malezya’da gözaltında tutulan tercüman ve abisinin çarşamba günü adliyeye çıkacağı öğrenilirken, tercümanın Malezya’da yaşayan abisinin evinde kanlı bir çekiç bulunduğu iddiaları kafaları karıştırdı.

Vatan
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 11:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?