18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İş adamından vefa örneği

90 gün hapishanede kalan Sivaslı iş adamı, kendisinden sonra tahliye olan cezaevi arkadaşlarına fabrikasında iş veriyor.

Banka kredi ödemesini zamanında yapmadığı için 90 gün hapis cezası çeken 54 yaşındaki iş adamı Medet Erdoğan, denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye olan mahkum arkadaşlarını işe alıyor.

Organize Sanayi Bölgesi'nde demir işleme fabrikası bulunan 3 çocuk babası Erdoğan bankaya olan 750 bin liralık kredi borcunun ödemesini zamanında yapmadığı için hapsi cezası aldı. Cezanın infazı için 22 Şubat'ta Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne giren Erdoğan, 45 gün burada kaldıktan sonra cezasının kalan kısmını Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tamamladı.

Cezaevinde yattığı süre içinde mahkumlar ile sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen Erdoğan, tahliye olduktan sonra fabrikasına dönerek işlerinin başına geçti.

50 ESKİ MAHKUM ARKADAŞINI İŞE ALACAK

Cezaevinde tanıştığı mahkumların bir çoğunun işsizlik nedeniyle suça karıştığını tespit eden Erdoğan, 3'üncü yargı paketi sonrası tahliye olan mahkumları topluma kazandırmak için bir çalışma yapmaya karar verdi.

Tahliye işlemlerinin ardından Mehmet Kayta, Remzi Akkaya ve Hasan Basri Koç fabrikada işe başladı. Hedeflerinin 50 mahkuma iş vermek olduğunu belirten Erdoğan, "Bir taahhüt ihmalinden dolayı cezaevine girdim. Cezaevindeki şartları gördüm. Sıkıntıda olduklarını, işsiz olduklarını, işsizlik nedeniyle bazı insanların oraya düştüğünü gördüm. Onları gördükten sonra mahkumlara kendi iş yerim olduğunu söyledim. Ben cezaevinden çıktıktan sonra, denetimli serbestlikle oradan çıkanları buraya işçi olarak alacağımı söyledim. İlgili müdürümle görüştüm. Fabrikayı faaliyete geçirmek için mahkumlara böyle bir çalışma alanı oluşturduk. Şu anda burda 3 mahkum çalışıyor ama fabrikanın tamamını faaliyete geçirirsek 50 kişi çalıştırmayı hedefliyoruz. Kimsenin hapisteki mahkumları dikkate almadığını ve iş bulma sıkıntısında olduklarını düşünerek onları işe almaya başladım. Mahkumları işe alamaya ve topluma kazandırmaya devam edeceğiz." dedi.

Habertürk
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2012 Çarşamba 16:51:44
Güncelleme :18 Temmuz 2012 Çarşamba 17:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?