20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İş Bankası'ndan Ilıcak'a 'şantaj' davası

Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi’nin sahibi Mehmet Ali Ilıcak hakkında, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince’yi gazetesine reklam vermesi için tehdit ettiği iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde önümüzdeki günlerde başlayacak davanın iddianamesinde, sanık Mehmet Ali Ilıcak’ın ’Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi’nin imtiyaz hakkı sahibi ve yöneticisi olduğu belirtildi. Müşteki bankanın reklam anlayışı gereği bazı gazete ve yayın organlarına reklam vermek için bütçe ayırdığı belirtilen iddianamede, gazetede bankanın halkla ilişkiler bölümüne değişik tarihlerde reklam almak için telefon açıldığı, ancak banka yetkililerinin bu gazeteye reklam vermeyi düşünmedikleri ifade edildi.
Bunun üzerine Mehmet Ali Ilıcak’ın 15 Mart 2004 tarihinde sekreterine bankanın genel müdürü Ersin Özince ile görüşmek için telefon açtırdığı, telefona Özince’nin sekreteri Elif Yekti’nin çıktığı, Yekti’nin genel müdür Özince’nin müsait olmadığını söylemesi üzerine, Mehmet Ali Ilıcak’ın Ersin Özince’ye uzun zamandan beri görüşmek istediği, ancak görüşemediğini anlattığı ifade edildi.
Bankanın 80’nci yılını kutladığı bu günlerde reklam kampanyasında neden pay alamadıklarını ve kendi gazetelerinin de kampanyada yer alıp pay almak istediklerini söylemesi üzerine telefondaki Elif Yekti’nin ancak genel müdür yardımcısıyla görüştürebileceğini söylemesi üzerine Mehmet Ali Ilıcak’ın ses tonunu sertleştirdiği belirtildi. İddiaya göre Ilıcak’ın reklam kampanyasında yer almayacaklarsa bankayla ilişkilerinin farklı bir şekilde olacağını ve farklı bir tavır takılacaklarını Elif Yekti’ye tehditkar bir şekilde aktardığı kaydedildi. Ilıcak’ın TCK 192/1 maddesi gereği ’Çıkar sağlamak için tehdit " ettiği iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 13:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?