31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İş için Ankara'ya yürüyor

İzmir'den iş bulmak umuduyla yola çıkan görme engelli Serdar Ökçeci, Ankara'ya kadar yürüyerek TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüşeceğini söyledi.

"Özürlüyüm devletten iş istiyorum" yazılı tişört ve elindeki Türk bayrağıyla 4 gün önce İzmir'den yürüyerek Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan 2 çocuk babası görme engeli Serdar Ökçeci (36) Uşak'a ulaştı.

İş bulmadan İzmir'e dönmeyeceğini, gerekirse açlık görevi yapıp TBMM önünde soğuktan donmaya razı olduğunu söyleyen Ökçeci, Köksal Toptan ve İzmir milletvekilleriyle görüşerek herhangi bir kamu kurumunda çalışmak üzere iş isteyeceğini ifade etti.

Son çalıştığı işyerinden sendikal faaliyetlerden dolayı işten atıldığını, tüm çabalarına karşın iş bulamadığını dile getiren Ökçeci, "Son çalıştığım özel bir işyerinden sendikal faaliyetlere katıldığım için kovuldum. Çalmadığım kapı kalmadı. Kimse bana iş vermedi. Bende iş istemek için Ankara'ya gidiyorum. Cebimde tek kuruş param yok. Yürüyerek Ankara'ya gideceğim ve devletin zirvesindeki kişilerle konuşacağım. Benim iki çocuğum var, 13 yaşındaki kızım sara hastası. Onun ilaçlarını alamıyorum. Tek istediğim bir devlet işi. Tuvalet temizlemeye razıyım. Ben
yüzde 65 engelli raporu olan birisiyim. Devlet bana sahip çıkmalı" dedi.

İzmir'den yola çıkarak 4 günde 200 kilometre yol yürüdüğünü, geceleri benzin istasyonlarında ya da kamyoncularla uyuyarak geçirdiğini söyleyen Ökçeci, "Geceleri çok soğuk oluyor. O yüzden benzin istasyonlarına sığınıyorum. Ayaklarım yürümekten parçalandı. Beni gören vatandaşlar yolda karnımı doyuruyor. Ben onurlu bir şekilde iş istiyorum. Hırsızlık yapmadan, çalışmayı istemek suç mu? Ben kanunlara saygılı bir vatandaşım. Tek isteğim çocuklarımın karnını doyuracak bir iş. Bu yolun geri dönüşü yok. İş bulamazsam açlık grevi yapacağım. Olmadı TBMM'nin önünde günlerce beklerim. Soğuktan ölmeye razıyım. Benim gibi engelli binlerce kişi aynı sıkıntıyı çekiyor" diye konuştu.

Anayasa'nın 34. maddesindeki yürüyüş ve protesto hakkını kullandığını, kimseye zarar vermediğini, amacının şov yapmak olmadığını söyleyen Ökçeci, "Benim gibi vatandaşların sesini duyurmak bu yürüyüşü yapıyorum. TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüşeceğim. Umarım bana yardımcı olurlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 14:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Elvin Rzayev IP: 85.132.14.xxx Tarih : 28.01.2008 16:17:47

Yol boyu bu kardeslerimizin karnini doyuranlardan Allah razi olsun ..Amin.