20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İşçi Partisi krokiyi yalanladı

İP Genel Sekreteri "Yargıtay Başkanlığı'na saldırı düzenleneceği" iddiasına yanıt verdi.
 
İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem, Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi'nde yapılan aramalarda Yargıtay binasının krokisinin bulunduğu iddialarının doğru olmadığını bildirdi. Senem, "Krokiyle ilgili olarak böyle bir belge kesinlikle bulunmamıştır, gerçek dışıdır" dedi.

Senem, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, soruşturma kapsamında İşçi Partisi'nde yapılan aramalarda bazı belge ve CD'lerin ele geçirildiği yönündeki iddialara tepki gösterdi. Senem, basın organlarında yer alan "Yargıtay Başkanlığı'na saldırı düzenleneceği" ve "Yargıtay binasının krokilerinin bulunduğu" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Soruşturma kapsamında 21 Mart tarihinde güvenlik güçlerince genel merkezde yapılan aramalarda kendisinin de hazır bulunduğunu anlatan Senem, İstanbul İl binası, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi'nde gerçekleştirilen aramalar sırasında da arkadaşlarının yer aldığını vurguladı. Aramalara ilişkin tutanakların kendilerinde de olduğunu belirten Senem, "Partimizde şimdi basında servis edildiği gibi bir CD kesinlikle bulunmamıştır. Bunun nasıl imal edildiği, nasıl sorgulamayı yapan makamların eline ulaştırıldığı ayrı bir konudur. Onun da sırrını mutlaka çözeriz" dedi.

Aramalar sırasında partilerinden 1000'in üzerinde CD ile hard disklerin götürüldüğünü ve bunların içerik çözümünün henüz tamamlanmadığını ifade eden Senem, "Çözümü yapılmayan CD'lerin sözde bir tanesinin, basında böyle manşetlere konu olması bizi de düşündürmektedir" diye konuştu.

-"BİR TERTİP YAPILMAKTADIR"-

Senem, soruşturma kapsamındaki belgelere savcılık tarafından yasak konduğunu, bu nedenle ulaşamadıklarını anlatarak, "Nasıl oluyor da sanıkların, avukatların eline geçmeyen belgeler aynı gün basında manşet oluyor? Burası sözde hukuk devleti değil mi? Bir hukuk devletinde böyle rezaletler ancak yasa dışı bir kuvvetin yaptığı bir soruşturmada mümkün olabilir. Bu soruşturmayı yapanlar, yasa dışı bir iş yapmaktadırlar.

Onların suçlarıyla ilgili olarak, 11 Mart günü soruşturmayı yürüten savcılar hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayette bulundum" dedi. Senem, şöyle devam etti: 

"Hiçbir şekilde basına verilmemesi gereken belgeler verilmektedir.

Gerçek dışı imalatlar servis edilmektedir. Bir tertip yapılmaktadır ve insanlar daha gözaltındayken suçlu ilan edilmektedir. Bu suçların hesabını, bu suçu işleyenler kesinlikle verecektir. Krokiyle ilgili olarak böyle bir belge kesinlikle bulunmamıştır, gerçek dışıdır. İmal edilmiş bir belge olması, yüzde yüzdür.

Burada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ve Yargıtay yetkililerinin de dolaylı olarak, bizler araç kılınarak tehdit edildiğini tespit ediyoruz. Bu yasa dışı soruşturmayı yürüten kuvvettir, bu tehdidi gerçekleştiren..."

-"ERGENEKON PALAVRASI..."-

Senem, bir gazetecinin, "İşçi Partisi'nde yapılan aramada, Yargıtay'daki bazı isimlerin fişlendiğine ilişkin belgenin bulunduğu" yönünde haberler olduğunu hatırlatması üzerine, böyle bir belgenin olmadığını, bu iddiaların da aynı tertibin bir parçası olduğunu söyledi.

Senem, "Bu soruşturmayı, yapanlar, bu Ergenekon palavrasından medet umanlar, belli belgeler imal etmişler. O imalatın bir ürünü olduğunu tahmin ediyorum. Bunları açığa çıkarırız ve sorumlularından hesabını sorarız" diye konuştu.

İşçi Partisi olarak, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada "Yargıtay'ın görevini yaptığını düşündüklerini" belirten Senem, geçmişte iddianamedeki iddiaları kendilerinin de gündeme getirdiğini bildirdi. Senem, "Yargı süreci işliyor. Yargı sürecini etkilemek, üzerinde baskı kurmak için tertiplere girişmek, provokasyonlar yapmak, bizim işimiz değil" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?