18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İşçi teknesi alabora oldu: 2 ölü

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde denize kanalizasyon borusu döşeyen işçileri taşıyan teknenin alabora olması sonucu 2 kişi boğularak hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Dolunay Mahallesi Büyük Sanayi Sitesi sahili açıklarında saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Özel bir şirkette görevli işçiler, denize kanalizasyon borusu döşeme çalışması sırasında, çalıştıkları Çeltikçioğlu adlı gemiden işçilere yemek almak için sahile çıkmak üzere tekneye bindi.

Teknenin alabora olması sonucu 5 işçi denize düştü. İşçilerden Ergün İyigün (18) ve Fuat Uğurlu (25) boğularak hayatını kaybederken, kurtarılan İsmail Demir (19), Serdar Demir (25) ve Kemal Güdek (31), Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Boğulan İyigün ve Uğurlu'nun cesetleri dalgıçlar tarafından denizden çıkartılarak otopsi için Fatsa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İsmail Demir ile Kemal Güdek'in tedavilerinin sürdüğü, Serdar Demir'in ise ayakta tedavi gördüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2005 Pazar 19:34:21
Güncelleme :17 Temmuz 2005 Pazar 19:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdinc erol IP: 222.153.172.xxx Tarih : 18.07.2005 05:45:28
Türkiye'de teknelere şu kadar insanı taşıyabilir şeklinde ruhsat verilmeli ayrıca her tekne taşıyabileceği insan sayısı kadar can yeleğini devamlı teknede bulundurmalı ve tekneye binen kisilerin bu can yeleklerini takmaları zorunlu olmalı. Bu tür bir düzenlemeye uymamanın cezası da caydırıcı olmalı. Mesela teknenin kaptanı cinayetten bile yargılanabilmeli, bu sorumluluk onun olmalı. Bu yıl içerisinde bu kaçıncı tekne kazası. Ben su an Yeni Zelanda'da ikamet etmekteyim, burada bütün yıl boyunca bir ya da iki tekne kazası olur, genelde de mürettebat veya yolcular olağanüstü durumlar dışında sağ kurtulurlar ama tabi belirttiğim gibi çözüm kural koyma ve uygulamada.