17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İşçiler yangının içine mi indirildi?

Kahveci, yangına müdahale amacıyla bölgeye indirilen altı kişinin, bilinmeyen bir nedenle yangından kaçamayarak önce dumandan boğulduklarını, daha sonra da yanarak şehit olduklarını kaydetti.

Olayı haber alır almaz hemen bölgeye hareket ettiğini belirten Kahveci, ’’herhangi bir şekilde işçilerimizi yangının içine atmak, onları yangının içine iple indirmek söz konusu değil. Yangın çıktığı zaman yangına karayolu ile ulaşmak zorsa, en yakın yere yangın müdahale ekiplerini indiririz’’ dedi.

Osman Kahveci, helikopterin türbülans yarattığı yönündeki bir soruya ise ’’helikopterin indiği yer ile yangın yeri arasında hayli ciddi bir mesafe var. Orada herhangi bir şekilde türbülans oluşması söz konusu değil’’ şeklinde yanıt verdi.

Türkiye’de, 1968’den bu yana 88 orman işçisi şehit oldu

Gündoğmuş’ta araziye helikopterle inen üçü işçi üçü orman görevlisi altı kişi, ’yanıyoruz’ diyerek telsizle merkezden yardım istedi. Ancak işçiler, yardım ekipleri onlara yetişemeden hayatını kaybetti.

Yangında hayatını kaybedenler, Gündoğmuş Orman İşletme Şefi Abdullah Aydın, Orman Muhafaza Memurları Mehmet Ali Güzelce ve Mesut Aranlı ile Orman İşçileri Feridun Kaya, Hasan Dağhan ve Mevlüt Kaplan.

Altı orman görevlisinin ölümüyle, 1968’den bu yana Türkiye’de orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 88 oldu.

cnn turk
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 15:35:39
Güncelleme :27 Ağustos 2004 Cuma 16:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?