16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İşçileri fakir tutarak büyüyemezsiniz!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Ulrich Zachau, hiçbir ülkenin işçilerini ve orta sınıf insanını fakirlikte tutarak büyüyemeyeceklerini ve gelişemeyeceklerini belirterek, "Türkiye asla işçilerini ve orta sınıf insanlarını fakir tutarak büyümemelidir" dedi. 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen "Türkiye: Yatırım Ortamının Değerlendirilmesi (ICA) Raporu" toplantısında konuşan Zachau, Türkiye'de hükümetin ve halkın Türkiye'nin hesap verebilir, demokratik bir ülke olma konusunda fırsatlar yaratılması ve en az şansı olanlara da olanaklar tanınması konusunda bir vizyonu olduğunu ifade etti.

Zachau, Türkiye'nin değer zincirinde yükseldikçe ürettiği mal ve hizmetlerde daha fazla sermaye, daha fazla ileri teknoloji, daha fazla bilgi ve daha iyi eğitimli iş gücü kullanacağını vurgulayarak, "Bu vizyonu izleyen Türkiye için parlak bir gelecek görüyorum" dedi.

Ulrich Zachau, Türkiye'nin ücretler konusunda Vietnam, Çin, Hindistan gibi ülkelerle asla rekabet edemeyeceğini savundu.

Konuşmasında kamu politikaları konusunda emek piyasası ve eğitim konularına değinen Zachau, Türkiye'nin esas olarak daha iyi istihdam olanakları yaratabileceğini, bütün meselenin işçileri korumak olduğunu söyledi.

Bu konuda atılması gereken dört önemli adım bulunduğunu dile getiren Zachau, bunlardan birinin kıdem tazminatı gibi engelleyici uygulamaları kaldırmak, ikincisi istihdam koşullarını esnekleştirmek, üçüncüsü vergi yükünü hafifletmek, dördüncüsünün de daha iyi bir istihdam ve işsizlik sigortası yaratmak olduğunu aktardı. Zachau, eğitimin önemine işaret ederek, bu konuda adımlar atılmasının şart olduğunu vurguladı.

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 14:54:55
Güncelleme :11 Aralık 2007 Salı 14:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
işci IP: 81.214.173.xxx Tarih : 11.12.2007 20:51:30

YA ŞU HABERİ YAPANA RİCA EDİYORUM BİKAÇ KEZ SÜREKLİ YAYINLARMI ACABA?İŞVEREN GÖRSÜN ARTIKYA!VASIFLI İÇCİYİZ AMA PARAMIZ VASIFSIZLA BİLE AYNI YAZIKBİZEYA!ABİ YAYINLA ŞU HABERİ SAYFABAŞIYAP TEKRAR FİLAN LÜTFENYA!YANLIŞMIYIM ARKADAŞLAR