27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İşçilerimizi kaybettik

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında dün akşam meydana gelen patlama sonrasında oluşan göçükte 19 işçi mahsur kaldı. Sabaha dek süren umutlu bekleyiş maalesef hüzünle sonuçlandı ve işçiler tamamı yaşamını yitirdi.

Tokat’ta 7 askerin şehit olması tüm ülkeyi yasa boğarken, bir kara haber de Bursa’dan geldi.

Mustafakemalpaşa ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Alpagut köyü yakınlarında bulunan Bükköy Madencilik İşletmesi'ne ait kömür ocağında dün saat 19.30 sıralarında patlama geldi.

O sırada madende 32 işçi çalışıyordu. 220 metrede patlamanın ardından oluşan göçükte işçiler mahsur kaldı.

Patlamanın hemen ardından ocağa giren 2 kişi, içerideki yoğun gazdan zehirlenince güçlükle dışarı çıkabildi.

Ekipler, göçüğün meydana geldiği yere yoğun gaz nedeniyle müdahale edemedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bursa Valisi Şahabettin Harput'la birlikte gece saatlerinde olay yerine geldi.

Patlamanın hemen ardından Zonguldak'tan ekip istendi. Bölgede Bursa, Manisa, Kütahya ve Balıkesir'den 4 ekip çalışma yaptı.

Tüm gece süren çalışmalarda 7 işçinin cesedi çıkarıldı.

BAKAN DİNÇER: İŞÇİLERİMİZİ KAYBETTİK

Göçükte kalan 12 işçi için çalışmalar tüm gece umutla sürdü, ancak sabah saatlerinde kara haberi Çalışma Bakanı Dinçer verdi.

Bakan Dinçer, ''Kurtarma ekipleri olayın yaşandığı bölgeye ulaştı. Maalesef işçiler Hakkın rahmetine kavuştu'' dedi.

Dinçer, patlamanın etkisiyle ocaktaki tahkimatın tamamen çöktüğünü belirterek, o nedenle çalışmaların temkinli bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Ömer Dinçer, ''Sanıyorum işçi arkadaşlarımızın bulundukları yerden çıkartılması geç zamanlara kadar sürecek. Uzman ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Zonguldak'tan gelen ekip de çalışmalarını sürdürüyor'' diye konuştu.

MADENCİLERİN KİMLİKLERİ

Madende hayatını kaybeden işçilerin isimleri şöyle:

Ali Kazan, İzzet Kuşoğlu, Şenol Kurt, Murat Aydın, Emir Ali Turhan, Murat Hanay, Mehmet Banbal, Seyit Ali Akduman, Mehmet Kuşoğlu, Yusuf Karaca, Erol Boran, Yunis Arçiçek, Ramazan Baştepe, Ertuğrul Demiray, Yahya Arabozan, Erol İkiz, Muammer Aktaş, Ahmet Çetin ve Mehmet Çeti.

24 yıldır faaliyette olan madende daha önceki grizu patlamasında 4 işçi hayatını kaybetmişti.
 

...
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 09:51:39
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 09:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih IP: 88.252.249.xxx Tarih : 12.12.2009 01:49:53

sayın başbakan ve sayın bakan yani bu sözlerim kibar hali içimdekini siz düşünün ne diyorlar yata yata para kazanma dönemi bitti bu rahmetli olan arkadaşlarımızda yata yata para kazanıyorlardı her halde sıkıştımı  pkk ya  laf  atamayan onlara laf söylemeye cesareti olmayanlar. erkekligi işçilere gelince en üst seviyeye geli veriyor   pkk ya kedi işçiye aslan hadi be sizde kendi cocukları yattıgı yerde servetlerine servet katarken sanki alınları terliyor onlar yata yata degil bir ,e , tirilyon katarak kösüle kösüle uzana, uzana para kazanıyor