18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İşçilerin tabutunu Başbakan taşıdı

Başbakan Erdoğan öğle saatlerinde Kastamonu’ya gelerek Nasrullah Kadı Camii’ne geçti. Cenaze törenine yangın sonucu hayatını kaybeden işçilerin aile ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kastamonu milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namazının ardından cenazeler ailelerine teslim edildi.

Başbakan Erdoğan da hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Özkan’ın tabutunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler ili birlikte cenaze aracına kadar taşıdı.

Erdoğan daha sonra ambulansları teker teker gezerek kazada ölen işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.Cenaze sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Cenaze töreni sırasında çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

ERDOĞAN: GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden ocağında meydana gelen yangınla ilgili gerçekleştirilen incelemelerin ardından gerekli adımın atılacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan hayatını kaybeden işçiler için düzenlenen cenaze töreninin ardından Kastamonu Devlet Hastanesi’ne geçti.

Buradaki yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Erdoğan, Hastane Başhekimi Cem Yücel’den yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

Erdoğan, hastaneden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Küre’deki işletmede yaşanan olayın gerçekten çok üzücü olduğunu söyledi. Yaralılardan 4’ünün hastanede bulunduğunu, diğerlerinin durumları iyi olduğu için taburcu edildiklerini bildiren Erdoğan, hastanedeki yaralıların da durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Erdoğan, kazada ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Bir gazetecinin, “İşçilerin gaz maskeleri olmadığı söyleniyor. 36 işçiye 4 gaz maskesinden bahsediliyor. Siz de bilgi var mı?” şeklindeki soru üzerine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuda gerekli incelemeleri yaptığını söyledi.

Erdoğan, “Bu çalışmalar yapıldıktan sonra zaten atılması gereken adım atılacaktır. 3 kişilik bir ekip şu anda incelemelerini sürdürüyor” dedi.

Erdoğan, ailelere bir yardım yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine de, “Bunları isterseniz ayaküstü konuşmayalım” yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan’a hastane ziyaretinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu da eşlik etti.
hurriyetim.com
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 17:06:30
Güncelleme :10 Eylül 2004 Cuma 14:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?