17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İşgalden olimpiyatlara

Irak’ı 2004 Atina Yaz Olimpiyatları’nda temsil edecek tek bayan sporcu olan bayan atlet, Bağdat’ta olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyor. ABD işgali altındaki ülkesinde olimpiyat hazırlıklarını sürdüren tek sporcu olan 19 yaşındaki Ala Hikmet, 100 ve 200 metrelerde yarışacak.
ABD işgalinden 3 ay önce Bağdat’ta resmi olarak atletizm sporuna başlayan ve ülkesini Atina 2004 Yaz Olimpiyatları’nda temsil etme hakkını kazanan 19 yaşındaki Ala Hikmet, zor şartlara rağmen, hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor. Olimpiyat’lara atletizm dalında 2, halterde 1, boksta 1, tekvandoda 1, yüzmede 1 ve judoda da 1 sporcu ve futbol takımı ile katılacak olan Irak’ı temsil edecek tek bayan sporcu olma özelliğini taşıyan Ala Hikmet, hocası Abduzzahna Al Fudani ile birlikte dereceye girebilmek için Bağdat’ın merkezindeki El Keşşafe stadyumunda çalışmalarını sürdürüyor.
İmkansızlıklar nedeniyle çalışmalarını Bağdat’ta sürdürmek zorunda kaldığını belirten Ala Hikmet, olimpiyatlara katılacak diğer sporcu arkadaşlarının yurtdışında çalıştığını söyledi. Hikmet, zor şartlar altında çalışmalarını sürdürerek, Atina’dan ülkesine madalya getirerek kötü günler geçiren halkının yüzünü güldürmek istediğini söyledi. Ala Hikmet’in hocası Abduzzahna Al Fudani ise, öğrencisine güvendiğini belirterek, "Onun derece yaparak Bağdat’a döneceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
SELMAN ÖZTÜRK - BAĞDAT (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 13:12:50
Güncelleme :1 Temmuz 2004 Perşembe 13:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?