22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

İshal paniği


Batman'da son 24 saatte 450 çocuğun ishal olduğu bildirildi.

Batman Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Demir, yaptığı açıklamada, kentte son 24 saat içinde 450 çocuğun ishal ve halsizlik şikayetiyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirildiğini belirterek, şikayetlerin sıcaklardan kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.



Batman'da içme suyundan alınan örneklerin tahlil edileceğini ifade eden Demir, hastaneye başvuran 450 çocuktan 2'sinin durumunun ağır olması nedeniyle hastaneye yatırıldığını bildirdi.

"SUDAN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, 80 kadar çocukta baş gösteren ishal, yüksek ateş, kusma ve mide bulantısı rahatsızlıklarının içme suyundan kaynaklanabileceği görüşüne katılmadığını söyledi.


Işık, ishal, yüksek ateş, kusma ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırılan çocukların rahatsızlanmasına yol açan sorunun araştırıldığını belirtti.


Çocukların içme suyundan hastalanmış olabileceği görüşüne katılmadığını dile getiren Işık, şöyle dedi:


"Bizim içme suyumuz devamlı klorlanmaktadır. İlçe Sağlık Müdürlüğü haftada bir içme suyunun analizini yapmaktadır. Su depolarımız kontrol altındadır. Sürekli görevliler bulunuyor. Biz bu vakalar üzerine yine klor ölçümü yaptık. Vakalara bakıldığında sadece ilçe merkezinden değil, köylerden de hastaneye gelen çocuklar olmuş. Yine bir evde örneğin, iki kardeşten biri rahatsızlanmış, diğerinde bir sorun yok. Ayrıca bebeklerde de bu şikayetler ortaya çıkmamış. Vakaların hava koşullarından kaynaklanmış olabileceğini tahmin ediyorum.”


İçme sularının tahlilinin yapılmakta olduğunu ve sonuçların yarın belli olacağını ifade eden Işık, gerekli önlemleri aldıklarını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 18:03:12
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 10:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?