19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İşkenceci Amerikan Askerinin Babası: 'Oğlum emirler yerine getirdi'

Bir zamanlar "Saddam Hüseyin'ün işkence merkezi" olan "Ebu Garib Cezaevi"nden sızan fotoğraflar tün dünyada şok etkisi yarattı. İşkence yaparken poz verip sırıtan ABD'li asker gardiyanların önünde, birbirleriyle cinsel ilişkiye de zorlanan, çıplak Iraklı mahkumları gösteren fotoğrafların yankıları devam ederken, resmi ve gayriresmi tepkiler, ABD ile İngiltere'nin Arap dünyasıyla ilişkilerdeki hasarın onarılmaz boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Amerikan televizyonları, Bağdat'ta Ebu Garip cezaevinde Amerikan askerlerinini, Basra'da da İngiliz askerlerinin gözaltına alınanlara yaptıkları aşağılayıcı hareketler ile işkenceyi belgeleyen fotoğraflar yüzünden önümüzdeki günlerde işgal güçlerine ölümcül saldırıların artabileceği kaygısını dile getiriyorlar.

Bu arada Bush yönetimine kayıtsız ve koşulsuz destek vermesiyle ünlenen, savaş ve işgalin haklı olduğunu savunan Amerikan FOX News kanalı, Irak'ta gözaltındaki kişilere işkence ederken resim çektirip gülerek poz veren askerlerden birinin babasıyal röportaj yaptı.

"Chip" takma dıyla bilinen Ivan L. Frederick'ın babası Joann Frederick, "Oğlum bunları yapacak biri değil, O çok iyi birisidir. Kendisi CIA görevlilerinin dediğini, üstlerinin verdiği emirleri yerine getirmiştir. " ded.

İşkence fotoğraflarının CBS televizyonunda yayınlanmasının ardından bugüne dek 17 askerin görevden alındığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü açıklandı.

ABD ve İngiltere dışındaki birçok ülkede fotoğraflarla ilgili yorumlarda ortak ifadeler şöyle:

"İşkenceci" diye suçladıkları Saddam Hüseyin'den ülkeyi kurtarmak ve "insan hakları" getirmek gerekçesiyle Irak'a giren işgal kuvvetlerinin yaptığı işkenceler bir bir ortaya dökülüyor. Amerikan askerlerinin Iraklılar'ı çırılçıplak soyup öldüresiye dövdükleri, cinsel ilişkiye zorladıkları fotoğraflardan sonra bu kez İngiliz askerlerinin yaptığı işkencenin fotoğrafları dünyayı sarstı. Bir Iraklı'ya yapılanlar, kanlı diktatörlerin yöntemlerini aratmıyor."
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2004 Pazar 10:27:34
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek kum IP: 88.238.115.xxx Tarih : 20.04.2007 09:05:28
ALLAH sizin gibi emperyalistlerin belasını versin ve bence irandan sonrada sıra bizde bu fotograflar bize hiçyabancı gelmesin bu gidişle bizde bu hale geiriz ayrıca bu sitenin sahiplerine cok teşekür ederim bunları yayınladıkları için AALAH herkesin yardımcısı olsun