18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

işkenceci polisleri ’zaman aşımı’ kurtardı

Sendikacı Süleyman Yeter’in işkence sonucu ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 4 polis hakkındaki dava zaman aşımı nedeniyle düştü. 

 4 polis memuru hakkında daha önce verilen 11 ay 20’şer günlük hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuş ve dava İstanbul Adliyesi’nde tekrar başlamıştı.

Bugünkü duruşmada mahkeme heyeti, Süleyman Yeter’e 1999 yılında gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işkence yaparak ölümüne neden olmakla suçlanan 4 polis memuru hakkındaki davanın 5 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle düşmesine karar verdi.

YETER DAVASINDA SÜREÇ


21 Şubat 1997’de Sendikacı Süleyman Yeter, Sultan Seçik Arıkan, Birsen Kaya ve Asiye Güzel Zeybek İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’de örgüt üyeliği suçlamasıyla gözaltına alındı. Mahkeme tarafından bırakılan sanıklar, işkence, taciz ve tecavüz davası açtı, duruşmada polisleri teşhis etti.


İki yıl sonra 5 Mart 1999’da İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde teşhis edilen beş polis, Süleyman Yeter’i ikinci kez gözaltına aldı. İki gün sonra ise Süleyman Yeter’in cenazesi ailesine teslim edildi. Adli Tıp’ta yapılan muayenede cesedin el, sırt, boyun ve alnında dayak izleri saptandı.

NTV TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 12:32:39
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 16:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?