19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İslamcı teröristlerden Fransa'ya 'terör' tehtidi

Fransa'da Le Parisien gazetesine gönderilen, Fransa'da ve Fransa dışındaki Fransız kurumlarına yönelik saldırı tehditlerinin, "Müslüman gruplarca" Fransa'da tartışmalara neden olan türban yasağı nedeniyle yapıldığı bildirildi.
Fransa Başbakanı Jean-Pierre Raffarin'in, Fransa ve Fransız iktisadi kurumları hakkında "Müslüman gruplardan" aldığı saldırı tehditleri nedeniyle Paris savcılarının konu hakkında soruşturma başlattıkları belirtildi.
Le Parisien Gazetesi Haber Müdürü Christian de Villeneuve, gazeteye Fransa Başbakanı Jean-Pierre Raffarin'ı hedef alan 2 sayfalık bir mektubun ulaştığını ve söz konusu mektupta 10 Şubat'ta çıkartılan yasalar çerçevesinde yasaklanan türbana misilleme tehdidinde bulunulduğunu belirtti.
Fransa Adalet Bakanlığı'nın yayınladığı bildirgede, kendilerine "Allah'ın köleleri" diyen bir grubun Fransız Le Parisien gazetesi aracılığıyla, Fransa ve Fransa dışında bulunan Fransız kurumlarına saldırı tehdidinde bulundukları belirtildi.
Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, uzmanların sözkonusu saldırı tehdidini soruşturduklarını bildirdi.
Fransa Adalet Bakanlığı yaptığı bir açıklamada, bir gazete aracılığıyla yapılan tehditler hakkında soruşturma açıldığını ve durumun terörle mücadele ekiplerince de incelendiğini kaydetti.
Bugün erken saatlerde Almanya Başbakanı Gerhard Schroeder'le yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, "Fransa şu anda terör için hedef değildir, ancak tüm demokrasilerde olduğu gibi terörizme bağışıklık kazanmamıştır" demişti.
PARİS -İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2004 Salı 23:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?