18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İspanya'da Sosyalist İktidar Irak'taki askerlerini geri çekiyor

İspanya'da dün yapılan genel seçimleri kazanan Sosyalist Parti'nin lideri Jose Luis Rodriguez Zapatero, bir değişiklik olmaması halinde 30 Haziran'da, Irak'taki İspanyol askerlerini geri çekeceklerini ifade etti.
Zapatero, Cadena Ser radyosuna verdiği beyanatta, seçim vaatlerinde olduğu gibi 30 Haziran'a kadar durumda bir gelişme olmaması halinde, askerleri geri çekip çekmeyeceği yönündeki bir soruya, "Kesinlikle" diye cevap verdi.
İspanya'nın yeni Başbakanı olacak Zapatero, ayrıca, "Irak'taki savaş bir felakettir. Irak'ın işgali bir felakettir" dedi.
İspanya'nın Irak'ta bin 300 askeri bulunuyor. ABD, Irak'ta iktidarı 30 Haziran'da Iraklılar'a devrediyor.

BUSH VE BLAİR'E ÖZELEŞTİRİ ÇAĞRISI


İspanya Sosyalist İşçi Partisi lideri Jose Luis Rodriguez Zapatero, ABD Başkanı George Bush ve İngiltere Başbakanı Tony Blair'in Irak Savaşı konusunda öz eleştiri yapmaları gerektiğini söyledi.
      İspanya'da dün yapılan genel seçimlerin galibi Zapatero, Cadena Ser radyosuna verdiği demeçte, ''Bir halk bombalanamaz. Bir daha bunun tekrarlanmaması için düşünmeli ve öz eleştiri yapmalılar'' ifadesini kullandı.
      Zapatero, ''böyle davranılamayacağını'' da sözlerine ekledi.
      Sosyalist lider, bugün yaptığı açıklamada, Irak'ta 30 Haziran'da iktidarın Iraklılara devredileceğini belirtmiş ve ''O tarihe kadar yeni gelişme olmazsa İspanyol askerleri şüphesiz dönecektir'' demişti.
      Zapatero, bir soru üzerine, 30 Haziran'a kadar yeni bir gelişme öngörmediğini, yeni parlamentonun 2 Nisan'da göreve başlamasından sonra Irak'taki askerlerin çekilmesi için talimat vereceğini kaydetmiş, ''Irak savaşı felaketti. İşgal de felaket'' ifadesini kullanmıştı.

MADRİD - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2004 Pazartesi 12:52:42
Güncelleme :15 Mart 2004 Pazartesi 15:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?