19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail: Arafat'ın durumu ağırlaştı

İsrail Radyosu, Arafat’ın bilincini kaybettiğini ileri sürdü.

Radyo, Arafat’ın akşam saatlerinde bilincini kaybettiğini ve tekrar bilincine kavuşup kavuşmadığının belli olmadığını bildirdi.

Haaretz gazetesi ise Arafat’ın bilincini kaybettiğini Filistinli kaynakların söylediğini belirtti.

İsrail televizyonu da, Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat’ın sağlık durumunun kötüleştiğini öne sürdü.

Mısır ve Ürdün’den doktor göderme teklifi

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve Ürdün Kralı Abdullah’ın ayrı ayrı, yarın Arafat’ı kontrol etmesi için doktor heyeti göndermeyi önerdiğini belirten sözcü, diğer soruları yanıtlamadı.

Başbakan Kurey, Arafat’ın karargahına çağrıldı

Bu arada, İsrailli güvenlik yetkilileri, "Arafat’a bir şey olduğunun farkında olduklarını, ancak ayrıntıları bilmediklerini" söylediler. Ancak Filistinliler hala Arafat’ı iki yıldır İsrail kuşatmasında tutulduğu konutundan bir hastaneye götürmek için İsraillilere başvurmadılar.

Bir ambulans Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki karargahın önünde bekletiliyor. Ayrıca, Başbakan Ahmed Kurey ve eski Başbakan Mahmud Abbas’ın da, karargaha çağrıldığı belirtiliyor.

Bir grup doktor, karargahta Filistin liderine konsültasyon uyguluyor. Filistinli yetkililer, ambulansın karargaha gelmesinden yaklaşık 20 dakika önce Arafat’ın sağlık durumunun kötüleştiğini duyurmuştu.

Arafat kanser iddiası

Arafat’ın doktorlarından biri, bugün yardımcılarının ağır grip geçirdiğini söylediği Arafat’ın kanser olmadığını söylemişti. İsrailli yetkililer ise Arafat’ın kanser olduğunu iddia ediyor.

Arafat’a pazartesi akşamı da endoskopi yapılmıştı

Yaser Arafat’ı muayene eden Tunuslu doktorlarsa, safra kesesinde taş tespit etmiş ve enfeksiyon kaptığı teşhisini koymuştu.

Yorgunluk ve oruç sağlığını etkiledi

Filistinli yetkililer, Arafat’ın yüksek çalışma temposu ve oruç tutmasının bünyesini yorgun düşürdüğünü belirtiyor. Filistin lideri, İsrail ablukası nedeniyle yaklaşık iki buçuk yıldır Ramallah’taki karargahından dışarı çıkamıyor.

İsrail yönetimi, geçtiğimiz hafta grip şikayetiyle tedavi olmak isteyen Arafat’a Ramallah’taki karargahından çıkmasına izin vermişti.

İsrail, Arafat’a Ramallah’a dönüş garantisi vermeyi reddederken, Filistin lideri de karargahını terk etmeyeceğini açıklamıştı.
AA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 00:58:36
Güncelleme :28 Ekim 2004 Perşembe 01:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?