28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

İsrail Başbakanı: Tanrı ABD'yi korusun

Ehud Olmert İsrail Başbakanı Ehud Olmert de geleneği bozmadı ve diğer İsrail başbakanları gibi seçildikten sonraki ilk ziyaretini ABD'ye yaptı. ABD Başkanı George Bush ile görüşen Olmert, Kongre'de de bir konuşma yaptı.

İsrail Başbakanı'nın Kongre'deki konuşması sık sık alkışlarla bölündü. Olmert konuşmasını "Tanrı ABD'yi korusun" sözleriyle tamamladı.

Olmert, İsrail'in barış için görüşmelere hazır olduğunu söyledi. Ancak Hamas yönetimini tanımadığının altını çizen İsrail Başbakanı, Filistin tarafında barış görüşmelerini sürdürecek bir müzekereci olmadığını belirtti.

Olmert, "bizim en büyük arzumuz, bölgemizde Filistin ile barış dolu bir gelecek kurmak. Ancak bu olmazsa kendi yolumuzda ilerleriz ve yalnız kalan taraf biz olmayız" dedi.

Bush-Olmert görüşmesinde ise Batı Şeria'dan çekilme planı gündeme geldi. Çekilme planına tam destek vermekten kaçınan Bush, Filistin ve İsrail arasında görüşmeler yoluyla sağlanacak bir çözümün, her iki tarafın yararına olacağını söyledi.

Abbas ikna olmadı

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın, ABD'de Başkan George Bush ile bir araya gelen İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, İsrail-Filistin anlaşmazlığına çözüm bulmak amacıyla hazırlanan 'yol haritası' hakkındaki açıklamalarını, 'çok teşvik edici' bulmadığı bildirildi.

Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, ''Ehud Olmert'in açıklamaları çok az teşvik edici, çünkü açıklamalar yol haritasını değiştirme yönünde; planı açık değil'' dedi.

Rudeyna, Filistin Yönetimi ile Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yol haritası temelinde İsrail ile biran önce müzakerelere başlamaya hazır olduğunu da ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 21:53:36
Güncelleme :24 Mayıs 2006 Çarşamba 22:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?