19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail Başbakanı Şaron'un evinin yakınında intihar saldırısı

İsrail televizyonuna göre, saat 08.55'te Eged şirketine ait 19 numaralı otobüse düzenlenen intihar saldırısı sonucu ölü sayısı 10 kişiye çıktı. 30'dan fazla da yaralı olduğu belirtildi.
Lübnan'ın Şii örgütü Hizbullah, bugün İsrail ile tutsak takasına giriyor. Bunu bir zafer ilan edip kutlamalar yapan Hizbullah örgütü, düzenlenen saldırı sonrasında kendi televizyonlarının kutlama programını yarıda kesip, bu saldırı haberini verdi. Hizbullah, bu saldırıyı bir artı zafer olarak ilan etti.
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. İsrail, bu saldırının bugün gerçekleşmekte olan esir takasını etkilemeyeceğini açıkladı.

KATLİAMLARA YANIT

Filistin yönetiminin Arap Birliği Büyükelçisi Muhammed Sübeyh  saldırının, İsrail'in Batı Şeria etrafına inşa etmekte olduğu güvenlik duvarı ve katliamlarına bir yanıt olduğunu söyledi.
Mısır televizyonuna beyanat veren Sübeyh, "Bu saldırı, barış ve güvenliği sadece başkalarının haklarını gözetmenin sağlayacağının bir ıspatıdır. Güvenlik duvarları ve dün Gazze Şeridi'nde yapılanlarda olduğu gibi katliamlar güvenlik getirmez. Filistinlilerin mülklerinin tahrip edilmesi, bu sabahki gibi saldırılara ve şiddet olaylarına yol açar" dedi.
Sübeyh, İsrail'in saldırının faillerini bilmeden hemen Filistin yönetimini suçlamasına da tepki gösterdi.
İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nde dün tank ve buldozerlerle yaptıkları saldırıda 8 Filistinli ölmüştü.

İNCİ KASPİ - KUDÜS (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2004 Perşembe 12:45:41
Güncelleme :29 Ocak 2004 Perşembe 13:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?