20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İsrail casusuna idam

İran istihbarat teşkilatı sözcüsü Fars haber ajansına yaptığı açıklamada, Ali Aşteri isimli İranlı'nın İsrail için casusluk yaptığını itiraf etmesinin ardından asılarak idam edildiğini bildirdi.

Aşteri, İran Devrim Mahkemesi tarafından, "Siyonist rejim için" casusluk yapmak suçundan ölüm cezasına çarptırılmıştı. Karar, son olarak Yüksek Mahkeme tarafından onandı.

İran kanunlarına göre casusluk yapanlar, "muharib" sıfatıyla yargılanıyor ve "düşman savaşçı" olduklarına hüküm verildikten sonra idam ediliyor.

Haberde, Aşteri'nin Mossad için casusluk faaliyetleri yürüttüğünü kabul ettikten sonra ölüm cezasından affedilmesini talep ettiği belirtildi.
Aşteri, 2007'de İran istihbarat servisi ajanları tarafından, İsrailliler'e telekomünikasyon bilgilerini geçerken yakalanmıştı.

İran'a güvenlik malzemeleri ithal eden bir şirketin sahibi olan Aşteri'nin Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de şubeleri bulunuyordu.

Fars haber ajansı, Mossad ajanlarının Aşteri ile Dubai'de iletişime geçtiğini ifade etti. Haberde, Aşteri'nin üç ajanla 13 kez bir araya geldiği ve geçtiği bilgiler karşılığında 50 bin dolar para aldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 12:34:15
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 13:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ElSalud IP: 88.242.147.xxx Tarih : 23.11.2008 15:04:05

Ellerine sağlık. Bizler hala devletine savaş açmış eli kanlı bir katil için yargımızın verdiği idam kararını yerine getirememenin utancından kurtulamamışken, Brüksel'den gelen yeni direktiflere göre apoya sohbet arkadaşları gönderme hazırlığı ile utanç üzerine utanç ekleme gayretindeyiz.