29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

İsrail füzeye ayaklandı

İsrail'in güneyindeki Sderot'a süren Kassam roketi saldırıları ve 2 çocuğun, atılan Kassam roketleriyle yaralanmasının ardından İsrail kabinesinin Şas partili bakanlarından Izak Cohen, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne verdiği elektriği tümüyle kesmesini istedi. 

Izak Cohen, ''Sderot bu biçimde yandığı sürece, biz de Gazze'nin altyapı hizmetlerini vermemeliyiz. Gazze'dekilerin, uyarıları nladıkları görülmüyor, o halde yalnızca elektriğin toptan kesilmesi bir sonuç verebilir'' diye konuştu. 

Parlamentonun Ulusal Birlik-Ulusal Dinci Parti ittifakından Zevulun Orlev de
Kassamlar'a yanıtın elektriğin kesilmesinden çok daha ciddi olması gerektiğini
ifade ederek, ''Biz, elektrikle oynamayı bırakıp İsrail ordusunun terörle
savaşmasına olanak vermeliyiz'' dedi. 

Akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nden atılan bir Kassam roketi, Sderot'ta bir evin bahçesine düşmüş, 8 ve 19 yaşlarında iki kardeşin ağır biçimde yaralanmalarına neden olmuştu. 

Çocukların annesi ile bir diğer kardeşleri ve 11 Sderotlu, roket saldırısı nedeniyle travma geçirmişlerdi. 

Roket saldırılarının sorumluluğunu, İslami Cihad'ın askeri kanadı El Kuds Tugayları üstlendi. El Kuds Tugayları militanları, Sderot'ta 2 kişinin yaralanmasını, Gazze'de havaya ateşler açarak kutladı, camilerden duyurular yapıldı. 

Öte yandan Sderot ve çevresine akşam saatlerinde 6 Kassam roketinin atılması
ve çocukların yaralanmasının ardından öfkeli Sderot sakinleri, Kassam saldırılarına karşı tepkileri, yolları bloke ederek gösterdi. Lastikler yakan Sderotlular, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i istifaya çağırdılar. 

İsrail muhalefetinden Likud'un parlamento grubu başkanı Gideon Sa'ar ise Ehud Olmert'in bu hafta Almanya, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın da Türkiye'ye yapacakları ziyaretleri ertelemelerini istedi. 

Sa'ar, ''Olmert ve Barak'ın Berlin ve Ankara'ya verecekleri yanıtlardan çok, güvenlik açısından terkedilmiş durumdaki Sderotlulara yanıt vermeleri
gerektiğini'' bildirdi.

aa
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 23:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.57.xxx Tarih : 10.02.2008 00:15:57

ah şu filistinliler all jezire de bir belgesl seyrettiydim bu belgeselde filistin lübnan ve mısırın osmanlı tarihinden başlıyordu bu tarihlerde çakı gibi giyinmiş yağız atların üzerinde beyaz elbiselerde arap milisleri vardı tabi kullandıkları silahlar ingiliz malı ve savaştıkları ise osmanlı idi kameranın yeni icat edildiği dönem olmasına rağmen 40 yıllık artisler gibi pozlar veriyorlardı daha sonra osmanlı oraları terketmek zorunda kaldı çünkü kalsaydı müslüman kanı dökülecekti daha somra bu araplar idareyi ingilizlere kaptırdılar ve ingilizlerde yahudileri buraya topladı osmanlıya isyanlarının 30 yıl sonrasında o çakı gibi arap milislerinden eser kalmadı artık cekilen filimlerde evinden ve arsasından atılan araplar vardı evleri yıkılıyor sokaklara atılıyorlardı ve sonrasını anlatmaya gerek yok karşılarındaki müslüman osmanlı değil ve hiçte gitmeye niyeti yok osmanlının sahipliğinde var idiler ve sahipsiz kaldılar sahipsiz kalan milletler yok olmaya mahkumdur