18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İsrail Hamas'ın kalbini vurdu

İsrail, Gazze'deki ''hükümet binası''nı vurdu, Hamas liderlerinden Salah'ın evine düzenlediği saldırıda onlarca kişi yaralandı.

İsrail ordusu, sabaha karşı Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin çalışma binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 5 füze isabet ettiği belirtilen dört katlı bina, tamamen yıkıldı.

Olay sonrası AA muhabirine açıklama yapan Hamas Sözcüsü Tahir en-Nunu, ''Saldırılar, bizi halkımıza hizmet etmekten alıkoymayacaktır. Hükümet yoluna devam edecek, işgalciler gidecektir'' dedi.

Hamas liderlerinden Salah'ın evine saldırdı

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in, Hamas liderlerinden Süleyman Salah'ın evine düzenlediği saldırıda hasar gören binanın enkazından çoğu çocuk ve kadın 30 yaralının çıkarıldığı, hastaneye kaldırılan yaralılardan 2 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Güvenlik kaynakları, binanın İsrail ordusuna ait ''F-16'' savaş uçaklarıyla vurulduğunu, saldırıda binada yaşayan Hamas liderlerinden Süleyman Salah'ın hedef alınmış olabileceğini ifade etti.

Hava saldırılarında 7 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesindeki Tel Zuhur mahallesine yönelik bu sabah düzenlediği hava saldırısında 3, Tel es-Sultan mahallesinde 1 ve el-Megazi Kampında ise 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Ayrıca saldırılar sırasında biri çocuk, biri de kadın 4 kişinin yaralandığı, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Mescidi vurdu

İsrail savaş uçaklarının ayrıca Gazze'nin merkezindeki bir ev ile küçük bir mescidi hedef aldığı, saldırıda iki kişinin ağır yaralandığı kaydedildi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre İsrail savaş uçakları, Gazze'deki pasaport dairesi ile Mısır-Gazze sınırındaki boş arazilere de çok sayıda füze fırlattı.

Güvenlik kaynakları ayrıca İsrail uçaklarının Han Yunus kentinin batısında seyir halindeki bir motosikleti hedef aldığını 3 kişinin ağır yaralandığını duyurdu.

İsrail Gazze yollarını kapattı

İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail'in güneyinde, Gazze yönüne giden 3 ana arter yolu ''bir sonraki emre kadar kapattığını'' açıkladı.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığında 9 bakanın katılımıyla toplantı yapılacağı öğrenildi.

Yedek askerler

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik yürütülen saldırılara füzelerle karşılık verilmesi üzerine seferberlik kapsamında orduya 75 bin yedek askerin çağrılması için işlemlere başladı.

Bilanço ağırlaşıyor

Sağlık Bakanlığından dün akşam yapılan açıklamada, İsrail'in Çarşamba günü başlattığı saldırılarda ölü sayısının 31'e, yaralı sayısının ise 285'e yükseldiği ifade edilmişti. 

AA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2012 Cumartesi 11:51:32
Güncelleme :17 Kasım 2012 Cumartesi 21:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.253.xxx Tarih : 17.11.2012 12:38:33

israillere yaptıkları için söylenecek çok şey var  ama filistinlilere söyleyecek hiç bir şey yok ne yaptılarsa yaptıklarının cezasını çekiyorlar bu filistin israil iran davsı 4000 yıllık davadır bu topraklarda hep savaş oldu sadece osmanlının bu toprakları alınca müslümana rahat geldi ama batı durmadı hep buraları kaşıdı nasıl şimdi güneydoğu filistinide filistinliyide öyle kullandı napolyonun mısırı almasıyla ingilizler  gözünü israile ve filistine dikti bu tarihi kayıtlarda var bu bölgedeki filistin aşiretlerini  silahlandırdı en güzel arap atları en güzel malzemelerle donatılmış filistin aşiratlarından gençler osmanlıya saldırıyordu bu bölgede 100 yıl osmanlıya rahat yüzü göstermediler osmanlı bir iki paşa görevlendirip suçlu suçsuz asarak filistin isyancıları bastırsada her seferinde ingilizlerden daha fazla destek gördü  bu aradada fıransa aynı tarihlerde bu bölgeye silah sevkederek ermenilere yine fislistin suriye üzerinden silah sevkiyatı yapıyordu anadoludaki başlatılacak isyanlar için neyse o ayrı konu gelelim fislistine  filistin ingilizlerin askeri üssüydü ve birnci dünya savaşında artık filistin çeteleri ile beraber çarpışan ingilizler bu bölgeden osmanlıyı söktü attı filistinde bu zafer  olarak algılandı zira onlar bağımsızlıklarını kazandıklarını sandılar osmanlıya imzalattıkları anlaşma ile bu toprakları ingiliz egemenliğine bırakıp çekildik aynı tarihte londrada ingiliz başbakanı su demeci verdi  ARTIK İSRAİL OĞULLARININ BİR ÜLKESİ OLDU  BUNU İNGİLİZLER BAŞARDI . bu demeçle saşkına dönen filsitinliler neler olduğunu anlayana kadar siyonisler ortaya çıktı israil adına savaşan gönüllü batılılar ardından ikinci dünya savaşı derken manzara değişti o gün ingilizin silah veridiği genç filistinliler başlarını taşlara vururken oğulları torunları mahzenlere kapatılıp korumasız kalan halk siyonisler tarafından hırpalandı evlerinden  atıldı sehirlerden sürüldü  ilginçtir bizde hep şu anlatıldı filistin devleti varmışta sonra yahudilere şehir satmış yahudiler o şehirleri büyütüp filsitini ele geçirmişler yalan bir tarih öğrendik evet  tarih dersinde ilk okulda bize bunu anlattılar ki ne yahudiye ne ingilize nede filistinliye düşman olmayalım diye  ne kadar aptalca insan dostunu düşmanını bilmesse hangi, ülkeyi neden destekleyeceğini kime güveneceğini bilemez bu gün aynı senaryo güneydoğuda ırakta suriyede oynanıyor  devlet büyüklerimiz suriye için israille dost filistin için düşman yine 200 yıl önceki arap açmazı içindeyiz  bu açmazdan tek parça çıkarsak  ne mutlu bize