19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail helikopterleri Gazze'ye roket yağdırdı

İsrail'in Aşdod Limanı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen saldırıya misilleme yapan İsrail helikopterleri, Gazze kentindeki çeşitli hedeflere yaklaşık bir düzine roket yağdırdı.
İsrail'in başkenti Tel-Aviv'in güneyindeki Aşdod Limanı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen intihar saldırısına İsrail'in yanıtı gecikmedi.
13 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı saldırı sonrası Hamas ve El Aksa Şehitleri Tugayı tarafından sevinç gösterileri düzenlenirken, İsrail helikopterleri saat 01:00 sıralarında Gazze'yi bombardımana tuttu. Filistinli ayrılıkçı grupların yoğun olarak faaliyet gösterdiği Şeyh Radvan, El Zeytun ve El Nasır bölgelerine yönelik saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Apachi helikopterlerinden atılan füzeler nedeniyle şehirde elektrikler kesildi.
İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada, El Kassam füzeleri başta olmak üzere Hamas tarafından kullanılan silah ve patlayıcı maddelerin üretildiği imalathanelerin hedef alındığı bildirildi.
Gazze'nin en işlek caddelerinden El Nasır'da 2 katlı bir eve isabet eden füzelerse binayı kullanılmaz hale getirdi. Görgü tanıkları bombardımanın başlamasının ardından evde bulunan kadın ve çocukları sığınağa naklettiklerini, evin boşaltılmasının hemen ardından ise füzelerin binayı harabeye çevirdiğini ifade etti. Olayın şokunu üzerinden atamayan ev sahibi ise, ''İşte Şaron'un barış anlayışı bu. Gecenin bir yarısı herkesin uykuda olduğu bir saatte henüz kundaktaki bebekleri ve çocukları hedef alan Ariel Şaron, barış kelimesini ağzına almaktan çekinmiyor'' diye konuştu.
Saldırının ardından bulunan patlamamış bir füze ise paniğe neden oldu. Ev sahibi ve çevrede yaşayan Filistinliler tarafından aranmaya başlanan patlamamış füzenin yerinin tespit edilmesinin ardından, olay yerine gelen polis halkı bölgeden uzaklaştırdı.
Öte yandan, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah mülteci kampındaysa İsrail askerlerinin evleri basarak arama yaptıkları bildirildi. Refah'taki operasyonu sürdüren İsrail güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

 

GAZZE -İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2004 Pazartesi 02:52:42
Güncelleme :15 Mart 2004 Pazartesi 12:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?