17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İsrail yine Filistinli çocukları hedef aldı: 2 ölü

Filistin'de Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kasabasında tank ve zırhlı araçlarla operasyon düzenleyen İsrail askerleri 4 ve 9 yaşlarında 2 Filistinli kız çocuğunu katletti.


Beyt Hanun ve Beyt Lahya kasabalarında 2 gündür devam eden çatışmalarda ölü sayısı hızla artarken, Esma Galid (4) ile Müna Hamdi (9), işgalci güçlerin bugünkü hedefleri arasında de yer aldı.
İsrail askerlerinin attıkları gaz bombası sonucu zehirlenen ve olay yerinde hayatını kaybeden Esma'nın babası Ebu Ali Galid, "Ne gelir ki elimizden? Filistin'e feda olsun kızımın canı" dedi.


Rastgele açılan keskin nişancı ateşi sonucu ağır yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı Kemal Edvan Hastanesi'nde hayata gözlerini yuman Müna Hamdi'nin babası, kızının çikolata almak için kendisinden 1 Şekel istediğini ve daha sonra dışarı çıktığını belirterek, "Müna eve dönemedi. İsrail askerleri o sırada açtıkları rastgele ateşle kızımı öldürdüler" diye konuştu.
İsrail Başbakanı Ariel Şaron'a da öfke dolu sözlerle seslenen Hamdi Ebu Tabak adlı Filistinli, "Allah'a yemin olsun ki, ey Şaron, tüm bu yaptıklarına karşılık sana vereceğimiz karşılık çok yakında gerçekleşecek" şeklinde konuştu.


Beyt Lahya Hastanesi'nin Başhekimi Mahmud El Aseli ise açıklamasında 9 yaşındaki Müna Hamdi'nin karnına ve başına 2 adet kurşun isabet ettiğini, Esma Galid'in ise gaz bombasından zehirlenerek öldüğünü söyledi.

SÜLEMAN AHAT - BEYT LAHYA (İHA)
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 01:46:44
Güncelleme :23 Nisan 2004 Cuma 20:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?