19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail'de geniş tabanlı hükümet kurulacak

İsrail’de geniş tabanlı bir koalisyon hükümeti kuruluyor. İktidardaki Likud Partisi’nin de lideri olan Başbakan Ariel Şaron, ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Şimon Peres’le, birlikte koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştı.

Varılan anlaşma gereği Şimon Peres, yeni hükümette Başbakan Yardımcısı olacak.
Koalisyon görüşmeleri geçmişte, Peres’in kabinedeki rolü üzerinde tıkanmıştı. Yeni hükümetin en geç önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

Bu arada Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert, yürürlükteki çekilme planlarının yaşama geçirilmesinin ardından Batı Şeria konusunda daha kapsamlı bir çekilme planının uygulanması gerektiğini söyledi. Jerusalem Post gazetesine bir açıklama yapan Olmert, hangi bölgelerin boşaltılması gerektiğini söylemedi. Şaron’un yakınındaki isimlerden olan Olmert, İsrail hükümetinde geleceğe dönük siyasi politika üretilmesi konusunda önde gelen isimlerden birisi.

Gazze’de beş Filistinli öldürüldü

Öte yandan Filistinli doktorlar, İsrail birliklerinin Gazze’deki Han Yunus mülteci kampına düzenledikleri operasyonda, beş Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı. Filistinlilerden ikisinin, bir İsrail uçağından kampa atılan füze sonucu yaşamlarını yitirdikleri sanılıyor. Bu kişilerin radikal İslamcı Hamas örgütünün üyesi olduklarından şüpheleniliyor.

İsrail ordusu, son iki hafta içinde üçüncü kez Han Yunus mülteci kampında operasyon düzenliyor. Operasyonun amacı, çevredeki Yahudi yerleşim birimlerine yapılan füze saldırılarını önlemek.

BBC Türkçe
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 13:58:28
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 17:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?