19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail’den Araplara ’solucan’ benzetmesi

Tel Aviv - İsrail Parlamentosu Knesset’te Likud partisi milletvekili Yehiel Hazan’ın Arapları "solucana" benzetmesi, Arap milletvekillerinin tepkisine ve parlamentoda tartışmalara yol açtı.

İsrailli Arap vatandaşlarının desteklediği partilerden Balad milletvekili Wasal Taha ve Hadaş Partisi’nden İssam Makhoul, Hazan’ın sözlerini protesto etti.

Protestolara rağmen devam eden Likud milletvekili, "Siz Arapsınız. Arap milletvekillerisiniz. Ama ülkenin Arap vatandaşlarını değil, sadece Filistinlileri düşünüyorsunuz. Müslüman askerler, solucanlar gibi yeraltında teröristlerce öldürülüyor. Sizin temsil ettiğiniz solucan milleti, barış arayan bir millet değil" dedi.

Knesset Başkanvekili, Likud milletvekili Yuli Edelstein ise Hazan’ı uyararak, sözlerini geri almasını ve tüm ulusu kast etmediğini söylemesini istedi.

Bunun üzerine Hazan, sözlerini, "Araplar teröristtir. Tıpkı solucanlar gibi toprağı kazan, din ve kültür ayrımı gözetmeksizin Müslüman askerleri öldüren Araplar teröristtir. Onlar bir millet değildir" diye sürdürdü.

Milletvekili Taha, "Askerlerin orada ne işi vardı? Öldürüyorlardı... Onlar işgalci" diye cevap verdi.

Bu arada söze karışan İşçi Partisi Milletvekili Raleb Majadele ise Hazan’a, "Sana ırkçı diyenlere şaşmamak lazım" dedi. Bunun üzerine Hadaş’tan İssam Makhoul, "O ırkçı değil, solucan" diye konuştu.
AA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 15:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?