19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail'den Filistin Mülteci Kampına baskın: 14 ölü

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Erez geçiş noktasında dün meydana gelen ve 6 İsrailli'nin öldüğü intihar saldırısının ardından, İsrail tarafı bugün sabahın erken saatlerinde El Brec ve Nuseyrat mülteci kamplarına operasyon düzenleyerek 14 Filistinliyi öldürdü.
Yaşları 11 ile 22 arasında değişen Filistinliler için Nuseyrat Mülteci Kampı'nda düzenlenen cenaze töreni, Filistinli direniş örgütlerinin gövde gösterisine sahne oldu. Cenazeler, Hamas Örgütü'ne ait El Kassam Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından defnedilirken, çok sayıda silahlı milisin "Allahu Ekber" nidaları eşliğinde havaya ateş açtıkları gözlendi.
Bu sabah yaşanan silahlı çatışmalar sırasında 20 yaşındaki teyzesinin oğlunu kaybeden Dr. Muhammed Ubeyd, İsrailli askerlerin yaşlı genç ayrımı yapmaksızın gözüne kestirdikleri tüm Filistinlileri kurşun yağmuruna tuttuğunu söyledi.
Ölenlerin Filistinliler nezdinde şehit sayıldığını, bundan dolayı herhangi bir kayıbın söz konusu olmadığını ifade eden Dr. Muhammed, "Şu an tüm Filistinliler'in tek düşündükleri şey, İsrail'den intikam almaktır" diye konuştu.
İHA muhabirine konuşan diğer bir Filistinli ise, İsrail askerlerinin bu kez özellikle çocukları hedef aldığını belirterek, "Siyonist güçler böylelikle ileride kendisine karşı savaş açacak unsurları şimdiden etkisiz hale getiriyor. İsrail'in çocukları öldürmesi bir tesadüfün sonucu değil" şeklinde konuştu.
Diğer taraftan, cenaze töreni sırasında dağıtılan basın bildirilerinde İsrail'e verilecek cevabın çok sert olacağı ve "siyonist varlığın" bugün işlediği katliamdan dolayı pişman edileceği vurgulandı.
SÜLEYMAN AHAT - GAZZE (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mart 2004 Pazar 22:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?