19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail'den Gazze'ye füze saldırısı

İsrail helikopterleri, gece yarısı İslami Cihad örgütünün lideri Muhammed El Hindi'nin Gazze kentindeki evi ile örgütün Gazze'deki merkez binasına eşzamanlı füze saldırısı düzenledi.
Filistin kaynakları, bir İsrail helikopterinin Muhammed El Hindi'nin Nasır semtindeki evine 2 füze fırlattığını ancak saldırıda İslami Cihad liderinin yaralanmadığını bildirdi. 10 kişinin hafif yaralandığı saldırı sırasında füzelerin, aynı binada bulunan İslami Cihad örgütüne ait bir hayır kurumunun bürolarına isabet ettiği belirtildi.
Öte yandan eşzamanlı olarak gerçekleştirilen diğer saldırıda ise, bir İsrail helikopterinden Gazze kentindeki İslami Cihad örgütünün merkez binasına 3 füze fırlatıldı. Hastane kaynakları, El-Rimal semtindeki 3 katlı binaya düzenlenen saldırıda 5 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırının ardından İslami Cihad'ın bürolarının bulunduğu bina tamamen yıkılırken, çevredeki bazı binalarda da hasar meydana geldi.

İSRAİL ORDUSU REFAHTAN ÇEKİLDİ

İsrail ordusunun, günlerdir devam eden operasyonların ardından bugün sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'tan çekildiği bildirildi.
İsrail ordu sözcüsü, bölgedeki İsrail güçlerinin, görevlerini tamamlamalarının ardından Refah'tan ayrıldıklarını açıklarken, çatışmalarda hayatını kaybeden 5 askerin cesedine ulaşıldığını da bildirdi. Refah'ta yıkılan evler hakkında da bilgi veren sözcü, bu evlerin çoğunun boş olduğunu ve Filistinli keskin nişancılar tarafından kullanıldığını kaydetti.
İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Mısır sınırında bulunan tampon bölgeyi genişletmek amacıyla bölgede Filistinlilere ait 20 evi yıkmıştı.
Öte yandan yıkılan binalardan birinin enkazı altında bu sabah bir Filistinlinin cesedinin bulunduğu bildirildi.

GAZZE - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 13:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?