19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Arnon: Şeh Yasinİsrail halkını terörist saldırıdan korumak için öldürüldü

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Amira Arnon, Hamas'ın kurucusu ve ruhani lideri Şeyh Ahmed Yasin'in intikam için değil, İsrail halkını terörist saldırılardan korumak için öldürüldüğünü söyledi.
İhlas Haber Ajansı'na (İHA) özel demeç veren Arnon, "Ahmed Yasin, Hamas'ın sadece ruhani lideri değil, aynı zamanda İsrail halkına yönelik terörist saldırıların talimatını veren kişidir. Son 3-4 yıldır intihar saldırıları vatandaşlarımız için bir kabus haline geldi. İnsanlar sokağa çıkmaktan, otobüse binmekten ve alışveriş yapmaktan korkar hale geldi. Bir sonraki saldırının nereye ve ne zaman yapılacağını asla bilmiyoruz" dedi.
Şeyh Ahmet Yasin'in intikam için değil, İsrail halkını korumak için öldürüldüğünü belirten Başkonsolos Arnon, Hamas'ın da sadece İsrail'in değil, Batılı birçok ülkenin de terörist örgütler listesinde yer aldığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Amerika'da ve Avrupa'da vizyona giren "İsa'nın Tutkusu" adlı film ile ilgili görüşlerini açıklayan Arnon, "Ben filmi görmedim. Ancak içinde bir sürü gereksiz şiddet sahnesi olduğunu biliyorum. Bence film, Hıristiyanları galeyana getirmek ve Yahudileri rencide etmek için yapılmış. Yüzyıllar önce kapanmış bir konunun yeniden ısıtılıp gündeme getirilmesi hoş değil" diye konuştu.
Hıristiyanların, Müslümanların ve Musevilerin yüzlerce yıldır birlikte yaşadıklarını ifade eden İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Amira Arnon, bu tür yaklaşımları uygun görmediklerini söyledi.
Son günlerde bazı yayın organlarında, İsrail'in, vatandaşlarına, "Türkiye'ye gitmeyin dedi" şeklinde çıkan haberler üzerine görüşlerini açıklayan Arnon, "İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın ve diğer resmi makamların böyle bir çağrısı yok. İstanbul son derece güvenli bir şehir. Uyarılarda, 'İstanbul'a gitmeyin' denmiyor. 'Dikkatli olun' deniliyor" ifadelerini kullandı.
Kendisinin Türkiye'yi ve İstanbul'u son derece güvenli bulduğunu ifade eden Başkonsolos Amira Arnon, "3.5 yıldır buradayım ve kendimi güvende hissediyorum. İstanbul, sadece eşsiz güzelliği ile değil, harika insanları ile de çok güzel bir şehir" dedi.
Türkiye'deki Musevilerin hep güvende olduklarını kaydeden Arnon, "500 yüz yıl önce Sultan 2. Beyazıt'ın İspanya'dan kovulan Musevilere Osmanlı'nın kapılarını açmasıyla başlayan süreçten beri bu insanlar Türkiye'nin bir parçası oldu. Burada huzur ve mutluluk içinde yaşıyorlar" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 10:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?