19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail'in yeni hedefi Filistin Lideri Arafat

İsrail Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon, Filistin lideri Yaser Arafat ve Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah'ın da sonunda İsrail suikastiyle öldürülebileceğini ima etti.

Yaalon, İsrail'in Hamas örgütünün kurucusu ve ruhani lideri Şeyh Ahmed Yasin'i dün öldürmesinin ardından sıradaki hedeflerin Arafat ve Nasrallah olup olmayacağı yolundaki soruya, "Dünkü olaya tepkilerinin (Arafat ve Nasrallah'ın), kendilerinin bu duruma yakın olduğunu anladıklarını gösterdiğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

İsrail Genelkurmay Başkanı, "Bunun, uzun vadede, bizi yaralamayı seçen herkese kendi sonları olacağının işareti olacağını umuyorum" dedi.

Bu arada, İsrail İç Güvenlik Bakanı Tahi Hanegbi, Şeyh Yasin'in dün öldürülmesinden sonra bütün Filistinli militan liderlerinin kendi hedef alanları içinde olduğunu söyledi.

Yasin'in dün suikastle öldürülmesi ABD hariç Batı dünyası tarafından da kınanmış, eylem "kabul edilemez", "yargısız infaz" ve "şiddeti körükleyecek bir uluslararası hukuk ihlali" olarak görülmüştü.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 13:38:04
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 20:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?