17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İsrailli kadın parlamenterlere 'tahrik edici kıyafet' yasağı

"Kadın milletvekillerine taciz" iddiasıyla çalkalanan İsrail Parlamentosu Knesset'te, bayan milletvekillerinin tahrik edici kıyafet giymesinin yasaklanması için önerge verildi.
Ocak ayı sonunda Milletvekili İnbal Gavrieli'nin İsrail'deki Channel 2 televizyonunda katıldığı bir programda, Knesset'te erkek milletvekillerinin tacizine uğradığını iddia etmesi üzerine, tartışma yaşanmıştı. Bunun üzerine aşırı dinci Shas Partisi, mecliste kadın milletvekillerinin kıyafetleri hakkında kıyafet yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi için meclise önerge verdi. Shas Partisi Milletvekili Nissim Ze'ev, kadın milletvekilleri ve mecliste çalışan bayan görevlilerin mütevazi giyinmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Knesset'e önerge veren Ze'ev, bütün dünya ülkeleri meclislerinde kadınların uygun ve mütevazi giyindiklerini, aynı şartın İsrail Parlamentosu için de geçerli olması gerektiğini belirtti. Ze'ev, İsrail Parlamentosundaki bayan milletvekili ve görevlilerin tahrik edici giyindiğini ileri sürerek, "Halka açık alanlarda tahrik edici giyinmek kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.
Nissim Ze'ev'in verdiği önerge, Knesset Etik Komitesi tarafından incelenecek.
Bir süre önce, rahat giyimi ile tanınan İnbal Gavrieli'nin ortaya attığı taciz skandalı ile çalkalanan İsrail Parlamentosunda, şimdi de kadınların giyimlerinin düzenlenmesi ile ilgili tartışmalar başgösterdi.
Parlamentoda günde en az 3 kez tacize uğradığını iddia eden bayan milletvekili İnbal Gavrieli'ye, erkek - kadın tüm milletvekilleri tepki göstermişti. Knesset'in erkek egemenliğinin çok açık hissedildiği bir yer olduğunu belirten Gavrieli hakkında, kendisini taciz eden milletvekillerinin isimlerini açıklaması için soru önergesi verilmişti.
SELMAN ÖZTÜRK - KUDÜS (İHA)
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2004 Salı 15:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?