27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İsrailliler de sonunda isyan etti

İsrail'de "İsrail protestosu"

İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Tel Aviv'deki İsrail Savunma Bakanlığı binası önünde İsraillilerce protesto edildi. 

'Şimdi Barış' isimli örgüt ve sol parti Meretz Partisi tarafından İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto amacıyla İsrail Savunma Bakanlığı önünde düzenlenen gösteriye yaklaşık bin kişi katıldı. Protestocular İsrail'in Gazze'ye saldırılarına bir an önce son vermesi ve barışın sağlanması yönünde pankart açıp slogan attılar.

Bir göstericinin, İsrail'in barışı vurduğunu ifade ettiği güvercin figürünün üzerine astığı kanlı İsrail bayrağı ise dikkat çekti. Düzenlenen gösteride bir konuşma yapan Şimdi Barış örgütünün başkanı Yariv Oppenheimer, operasyonlarını genişletmeden önce iki defa düşünmesi çağrısını İsrail'e yapmak için bir araya geldiklerini, çünkü İsrail Güvenlik Güçleri (IDF) askerleri hakkında da endişelendiklerini söyledi. Oppenheimer, "Bu gösteriye ülkedeki barıştan endişe duyan birçok Siyonist katılmıştır, ama bizim Siyonistliğimiz kan ve savaşı isteyen Siyonistlik değildir" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 02:31:02
Güncelleme :11 Ocak 2009 Pazar 02:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Güven.Y IP: 84.62.181.xxx Tarih : 11.01.2009 12:15:51

Israel deki sag duyulu siddetin her türlüsüne karsi olan Musevi kardeslerin davranisini tebrik ediyorum. Islam adina örgütlerin siddete basvurmalari da yanlis. Cünkü siddet siddeti doguruyor . Bunu yapan Hamas ,Hizbullah,el kaide de olsa yanlis yapiyorlar . Tabi ki güclü devletler zayif halklari sömürme ve yok etme zulmünden vazgecmeliki halklar bir arada yasama sansi bulsunlar baris icinde. BM karalarina her devlet uymali yoksa sen terörün benim teröstüm diye gücü gücüne yetene saldiracak oursa yer yüzü KOBOYLARIN AT KOSTURDUGU TARLAYA DÖNER KI kimsenin eline bir sey gecmez.