30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İsrailliler sokağa döküldü

İsrail'de Filistin ile barış anlaşması yapılması halinde Kudüs'ün bölüneceği tartışmalarının başlaması, sağcı İsrailliler'i sokağa döktü.

Yaklaşık bin gösterici, Kudüs merkezinde toplanarak ABD Başkanı George W. Bush ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i protesto etti.


Ortadoğu gezisi çerçevesinde İsrail ve Filistin'de temaslarını sürdüren ABD Başkanı Bush'a karşı protestolar devam ediyor. Filistin devletinin kurulması sonrası Kudüs'ün bölüneceği tartışmalarının gündeme gelmesi nedeniyle yaklaşık bin dolayında sağ görüşlü gösterici, Kudüs'ün merkezindeki Sion Meydanı'nda Bush ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'ı protesto etti. "Kudüs'ün bölünmemesi için dua edilmesi" çağrısının ardından toplanan göstericiler, "Bush ve Olmert, bir diğer soykırımı getiriyor", "Bush ve Olmert Savaş Açtı" ve "Olmert seni Bush dahi kurtaramaz" yazılı pankartlar taşıdı.

Aşırı sağcı liderlerin konuşma yaptığı gösteride, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerinin boşaltılacağına yönelik açıklamalar, Kudüs'ün bölünmesi tartışmaları protesto edildi. Gösteride dualar ve ilahiler okundu. Protestoya katılan yüzü maskeli, sırtına ABD bayrağı dolamış olan ve elinde maket silahla gazetecilere poz veren Tzivi Fischman isimli gösterici, Bush ve Olmert'e tepki göstererek, Kudüs'ün Yahudiler'e ait olduğunu iddia etti. Sırtındaki Amerikan bayrağıyla dikkat çeken eylemci Fischman, polis tarafından gözaltına alındı. İsrael Arabkha isimli bir diğer gösterici de, ABD'nin sıkıntıları kendisinin oluşturduğunu iddia ederek, bölge halkının kendi sorunlarını halledebilecek konumda olduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 00:07:01
Güncelleme :11 Ocak 2008 Cuma 11:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?