29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

İstanbul Modern sezonu açtı

Serginin açılışına aralarında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, sanatçılar Komet, Ömer Uluç, Balkan Naci İslimyeli, Yusuf Taktak, Mehmet Güleryüz, Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin sahibi Rafi Portakal, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Anderholu, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Jessica Hand’in de bulunduğu çok sayıda isim katıldı.
İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Verbund Koleksiyonu’nun, çağdaş sanat tarihinin son kırk yılını spesifik olarak değerlendirdiğine, tematik ölçütlerle yenilikçi sanat eğilimlerini dönüşüm ve kesişimleriyle ele aldığına, yepyeni bir koleksiyon kimliği taşıdığına değinerek, “İstanbul Modern de, Verbund Koleksiyonu’yla aynı bakış açısıyla, farklı yaklaşımları ve türleri, ortak temalar, konular altında bir araya getirmeyi, böylece sanatın toplumsal yaşam için bir vizyon oluşturabileceğini göstermeyi amaçlıyor. ‘Suyun Bir Arada Tuttuğu’, aynı zamanda genç, dinamik, şimdiki zamana odaklanmış bir sergi olarak müzemizin sergileme anlayışıyla da örtüşüyor” dedi.
Verbund Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pistauer ise, Verbund Koleksiyonu’nu Avusturya dışında ilk kez İstanbul’da sergilemekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Sergi 11 Ocak 2009’a kadar izlenebilir.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 14:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?