17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İstanbul normale dönüyor

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İtfaiye, Büyükşehir Başkanlık Savunma Sekreterliği, İsfalt, İSTON, İBB Trafik Müdürlüğü, İGDAŞ, Hızır Acil, İSKİ ve Fen İşleri Personeli'nin birlikte çalışmaları sonucu İstanbul'da hayatın normale döndüğü belirtilen açıklamada, "Gece boyunca E-5 Karayolu, TEM Otoyolu, köprüler ile ana arterlerde kar kürüme çalışmalarını ve tuzlama çalışmalarını tüm hızımızla sürdürdük. Bin 37 personelin, 215 ekibin ve 300 aracın görev yaptığı çalışmalar sonucunda trafik akışı normale döndü. Çalışmalarda 4 bin 802 ton tuz, 24 ton üre kullanıldı" denildi.
Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü ekiplerinin 45 acil vakaya müdahale ettiği, 35 hasta veya yaralının, yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere sevk edildiğı, 46 evsiz vatandaşın Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü ekipleri tarafından spor salonuna yerleştirildiği kaydedildi.
Buzlanmaya karşı sürücülerin uyarıldığı açıklamada, "Tuzlanan yollar temizlendikten sonra ıslakmış gibi görünür. Bu, gerçekte 'siyah buz' olarak adlandırdığımız ince bir buz tabakasıdır. Özellikle köprü, viyadük ve direkt rüzgar alan yüksek kesimler siyah buz tuzaklarıdır. Köprü ve viyadüklerin yollardan önce donduğunu unutmayalım" denildi.
Açıklamada, haftasonu İstanbul'daki hava durumuyla ilgili bilgi de verildi.
Buna göre, bugün aralıklarla kar yağışlı ve yağışın kesildiği anlarda da çok bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgarın karayel ve günbatısından orta kuvvette eseceği, metrekareye 8 kilogram yağış düşeceği, maximum sıcaklığı - 2, minimum sıcaklığı - 5 derece olacağı bildirildi.
Pazar, gece ve günün ilk saatlerinde hafif kar serpintili, sonrasında parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgarın, karayelden hafifçe, ara sıra orta kuvvette eseceği, metrekareye 1 kilogram yağış düşeceği, maximum sıcaklığın - 1, minimum sıcaklığın - 6 derece olacağı kaydedildi.
Öte yandan, İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen elektrik kesintisi büyük ölçüde giderildi. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa yakasının yüzde 88'ine akım verilmeye başlandığı bildirildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle elektrik verilemeyen bölgeler işe şunlar:
Sarıyer, Beyoğlu, Bayrampaşa, Bakırköy, Güngören, Avcılar, Kumburgaz ve Silivri'deki bazı semtler.
Yetkililer, enerji hatları ve trafolardaki çalışmaların sürdüğünü, sorunlar giderildikçe elektriğin verilmeye başlanacağını kaydetti.
İSTANBUL -İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2004 Cumartesi 13:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?