18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İstanbul saldırılarının talimatı Kabil'den

Star, emniyetin İstanbul’daki 4 intihar saldırısıyla ilgili hazırladığı raporu ele geçirdi. Rapora göre, düğmeye 2001 Temmuz’unda Kabil’deki Muasker Faruk Kampı’nda basıldı. Saldırı emrini Ladin’in sağ kolu Muhammad Atet verdi...


İSTANBUL’DA 54 kişinin ölümü ve 700 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan 4 intihar eylemiyle ilgili ‘sis perdesi’ aralandı. Kanlı saldırılar için düğmeye 2001 yılında Afganistan’da bulunan El-Kaide kampında basıldı. Eylem emrini bizzat Usame Bin Ladin’in ‘sağ kolu’ Ebu Hafs El Masri kod adlı Muhammad Atet verdi. star, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nca, İstanbul’daki 4 intihar eylemiyle ilgili olarak hazırlanan ‘kozmik’ raporu ele geçirdi. Raporda, 14 ve 20 Kasım 2003’de gerçekleşen saldırılarla ilgili gün ışığına çıkmamış bilgiler yeraldı...

  • İNTİHAR EMRİ

    EL-KAİDE Türkiye Grubu Lideri Habib Akdaş, 2001 yılı Haziran-Temmuz ayında Afganistan’da bulunan El-Kaide üst düzey mensubu Ebu Hafs El Masri kod adlı Muhammad Atet’le biraraya geldi. İntihar dalışları emrini Atet, bizzat Akdaş’a verdi.

    Kanlı eylemler için gerekli finansman da Atet’in kuryelerince Akdaş’a sağlandı. İlk eylem, Adana İncirlik Üssü, Mersin Limanı’na yanaşacak bir İsrail Gemisi ile İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu’na yönelik planlandı. Ancak, yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle bu eylemlerden vazgeçildi. Habib Akdaş ve Gürcan Baç, Beth İsrael, Neva Şalom Sinagogları ile HSBC Bank Genel Müdürlüğü ve İngiltere Başkonosluğu’na dönük intihar eylemleri için Muhammad Atet’ten ‘onay’ aldı.

    Kanlı eylemleri Habib Akdaş ve Gürcan Baç planladı. İntihar eylemcilerini bulan Akdaş, tüm organizasyonu kendi yaptı. El-Kaide Türkiye Grubu’na, cihat bölgeleriyle irtibatlı olan (Çeçenistan, Bosna-Hersek, Afganistan gibi) Konya’daki Seyit Ertul ve Antalya’daki Yılmaz Kalkan Grubu destek verdi. Planlı operasyonla çok sayıda silah ve mühimmatla yakalanan Seyit Ertul ve Yılmaz Kalkan ve grubu tutuklandı. Seyit Ertul grubu, şura üyesi olan ve tutuklanan Harun İlhan’ın Konya’da barınması ve saklanmasını sağladı.

  • İŞTE O KAMPLAR!

    HABİB Akdaş ve Gürcan Baç ile intihar eylemlerini katılan teröristler, 1990’dan itibaren Afganistan’daki Host/Halden Kampı (Taliban güçleri kontrolünde) Kabil Muasker Faruk Kampı (El-Kaide güçleri kontrolünde) ile Celalabad’da bulunan Arapların kontrolündeki bazı kamplarda dini ve askeri eğitim aldı. Bu kamplarda teröristlere, kısa ve uzun namlulu silahlar, tanksavar kullanımı, C-3 ve C-4 plastik patlayıcılar, gübre karışımlı patlayıcılar ile mekanik eğitim verildi.

    İntihar saldırılarında kullanılan 4 kamyoneti Gürcan Baç temin etti. Gübre karışımlı bombaları Habib Akdaş ve Gürcan Baç birlikte hazırladı. Bombaların elektrik düzeneğini yapan Baç, patlayıcıları kamyonetlere yerleştirdi ve gübre karışımını hazırladı. Bombaların üzerlerine de kamuflaj için deterjan koydu.

  • İKİ YENİ İSİM!

    ‘ÇOK gizli’ ibareli rapora göre, eylemlerin arkasındaki iki yeni ismin varlığı ilk kez gündeme geldi. Şura üyesi Baki Yiğit ile eylemlerin ‘kilit’ ismi Muhammed Tokaş’ın yurt dışına kaçtığı vurgulandı. Üst düzey sorumlulardan Yiğit’in, gelişen süreçte yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Habib Akdaş’ın liderliğini yaptığı gruptan ayrıldığı belirtilirken, Muhamed Tokaş’ın da yurt dışına kaçtığı ifade edildi. İntihar saldırılarından sonra yürütülen operasyonlarda, toplam 233 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 50’si İstanbul DGM’ce tutuklandı...
  • STAR GAZETESİ
    Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 03:08:58


    Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?