18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İstanbul'a da otel yapacak

Antalya'nın Kundu bölgesinde açılışı Holywood yıldızlarıyla yapılan Mardan Palace Otel'in sahibi Azeri asıllı milyarder Telman İsmailov, İstanbul'da da bir otel yapacak.

Geçen yıl açılışı Holywood yıldızlarıyla yapılan Mardan Palace Otel'in sahibi Telman İsmailov, turizm sektöründe büyümeye karar verdi. İsmailov, Antalya'da başlattığı turizm yatırımlarına Rusya ve İstanbul'da devam edecek. İsmailov, Moskova, Soçi ve İstanbul'da da otel yapacak.

Ayrıca, Antalya'daki Mardan Palace Otelin
karşısındaki ormanlık alana da içinde süper lüks villaların olduğu golf oteli yapılacak. 11 restoranı ve toplam 24 yiyecek içecek mekanıyla dünyanın en zengin mutfağına sahip otellerinden biri olarak hizmet veren Mardan Palace, Antalyalı gazeteciler için bir lezzet şöleni düzenledi.

Dünyaca ünlü Mutfak Sanatları Direktörü Jean Paul Naquin liderliğinde hazırlanan lezzet şöleninde gazetecilere, dünyanın farklı mutfaklarından lezzetler sunuldu. Lezzet şölenine otelin genel Müdürü Cumhur Özen, yiyecek ve
içecekten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Avusturyalı Robert Marek, Pazarlama Müdürü Serap Garipoğlu ile Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Songül Altun da katıldı.

Lezzet şöleninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Mardan Palace Otel Genel Müdürü Cumhur Özen, Akdeniz'in en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğu için Telman İsmailov'un turizm yatırımlarına Antalya'da başladığını söyledi.

Antalya'daki portföyün diğer ülkelerde yapılacak yatırımlara da katkı sağlayacağını bildiren Özen, Mardan Palace'ın halkalarına Moskova, Soçi ve İstanbul'da yeni halkaların ekleneceğini açıkladı. Moskova'daki otel yatırımının arsasının hazır olduğunu belirten Özen,
olimpiyatların yapılacağı Soçi'de de yer arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Soçi'deki otelin olimpiyatlara hazır olacağını bildiren Özen, bu iki yatırımdan sonra İstanbul'da da bir otel yapılacağını belirterek "Yapacağımız bu otellerin hepsi de Antalya'daki otelimiz kadar iddialı olacak. Ayrıca, Antalya'daki otelin karşısındaki tahsisli araziye de MNG grubu ile birlikte golf otel yatırımı gerçekleştireceğiz" dedi.

Oda kahvaltı sistemiyle çalışan tesisin doluluk oranının da yeni açılan bir tesise göre çok iyi durumda olduğunu anlatan Özen, bu konuda Mardan Otelin diğer otellere de örnek teşkil ettiğini açıkladı. "Lüks olup da kendini kuvvetli gören yatırımcıların Mardan gibi oda kahvaltıya dönüp bu eziyetten kurtulmaları lazım" diyerek herşey dahil sistemini eleştiren Özen, en önemli kriterlerinin kalite olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 12:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?