18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İstanbul’a kar sürprizi

Batı bölgelerimizden dün yurda giren yağışlı hava bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da kar yağışına dönüştü. İstanbul perşembe günü de kar yağışı altında.
İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı. Kar yağışının öğleden sonra karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor.
Yağışların öğleden sonra etkisini azaltması beklenirken rüzgarın kuzeye dönmesiyle birlikte hava sıcaklığı da hissedilir derecede azalacak.
Kentin büyük bölümünde saat 07.30 sıralarında başlayan kar yağışı, kara ve deniz ulaşımını olumsuz etkilemedi.
Halen süren yağış, yağmurun ardından gerçekleştiği için kar toplanmasına neden olmazken, Meteoroloji yetkilileri, ildeki kar yağışının öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini bildirdiler.
Yetkililer, İstanbul’da bugün hava sıcaklığının gündüz 4, gece ise 2 derece olmasının beklendiğini kaydettiler.
Ege bölgesi de sağanak yağışın etkisi altında. Yağışlar, yağmur ve sağanak, güney Ege kıyılarında gökgürültülü sağanak, zamanla kuzey Ege’nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların hafta sonuna kadar molalarla devam etmesi bekleniyor.
Sıcaklık, lodosun zamanla etkisini kaybetmesiyle birlikte, özellikle kuzey kesimlerinde hissedilir derecede azalacak.

KAR KESİLECEK AMA SOĞUK SÜRECEK

İstanbul’da kar yağışının öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği, soğuk havanın ise hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olduğunu belirterek, yağışın sahil kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görüldüğünü söyledi.
Kar yağışının öğle saatlerinde etkisini kaybedeceğini anlatan Yıldırım, kentte dün 17 derece olan sıcaklığın sabah saatlerinde 3 dereceye düştüğünü, ancak öğle saatlerinde 6 derece seviyesinde olacağını kaydetti.
Yıldırım, İstanbul’da yarın havanın parçalı bulutlu olacağını ifade ederek, perşembe günü ise parçalı bulutlu, zaman zaman kar ve karla karışık yağmur, cuma günü de kar yağışı beklendiğini dile getirdi.
Mustafa Yıldırım, hava sıcaklığının hafta sonundan itibaren artacağını sözlerine ekledi.

İç Anadolu’da da yağış var

İç Anadolu bölgesinde de yağış var. Ankara Eskişehir çevlerinde karla karışık yağmura dönen yağışlar çarşamba günü kar şeklini alacak. Sıcaklıklar adım adım azalıyor.
Karadeniz bölgesinin de tamamı yağış alıyor. Bolu ve çevresinde akşam saatlerinde kara dönüşmesi beklenen yağışların hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.
Doğu Anadolu bölgesi de karla karışık yağmura ve kara teslim oldu. Perşembe gününe kadar yağışların hemen hemen tamamı kara dönmüş olacak. Güneydoğu’da ise yağmurlu hava hüküm sürüyor. Uzun soluklu yağışların yanında sıcaklıklar da azalmaya başlıyor.

Gün gün hava durumu

Ankara bugün yağmurlu, perşembe karlı bir gün geçirecek. Erzurum’da 3 gün kar yağışı sürüyor, İzmir bugün yağmurlu, Antalya bugün ve yarın yağış alacak. Adana’da 3 gün yağmur var, Samsun ise bugün yağmurlu, çarşamba ve perşembe karla karışık yağmurlu.
Hava sıcaklığı bugünden itibaren tüm yurtta hissedilir derecede azalacak. Gece sıcaklıkları İstanbul ve Samsun’da 0, Ankara’da -1, Erzurum’da -8, İzmir’de 3, Adana’da 8 ve Antalya’da 7 dereceye kadar düşecek.
BUGÜN Trakya dışında tüm Türkiye yağış alıyor. Marmara karla karışık yağmurlu, Erzurum-Kars çevresi ise kar yağışlı. Özellikle Akdeniz’de sağanak yağmur ve Doğu Anadolu’da yağmur etkili yağacak.
YARIN günü Marmara, Ege ve Ankara-Eskişehir çevresinde hava açıyor. Karadeniz karla karışık yağmurlu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu kar yağışı altında. Diğer bölgelerimiz yağmur alıyor.
PERŞEMBE günü ise Trakya, Kıyı Ege ve Akdeniz’in büyük bölümü parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur görülecek. Diğer bölgelerimizin tamamında kar yağışı bekleniyor...
AA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 11:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?